VIJESTI IZ OPĆINE OREHOVICA

Podbrest: Uređuje se prostor oko Doma kulture i crkve, održana akcija ‘Zajedno do veće sigunosti’

Uredit će se ukupno 40 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta za osobe sa smanjenom pokretljivošću

U tijeku su radovi na uređenju vanjskog prostora Doma kulture i crkve u Podbrestu. Uredit će se ukupno 40 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Sva parkirališta bit će međusobno povezana pjesačkim stazama. Uz staze će biti postavljene klupe te će se prostor hortikultulturno urediti. Vrijednost radova iznosi 790.263,21 kunu s PDV-om. Provedba projekta znatno će pridonijeti poboljšanju kvalitete života mještana.

Zajedno do veće sigurnosti

U petak, 28. rujna, u Podbrestu ispred trgovine Metss, Policijska uprava međimurska posredstvom Mobilnog preventivnog centra policije provela je aktivnosti u kojima su građani upoznati s preventivnim mjerama i savjetima u slučaju opasnosti. Policijski službenici tijekom provođenja aktivnosti dijelili su brošure “Zajedno do veće sigurnosti” i letke “Pješaci sigurno u prometu” i “Biciklisti pažnja”.

Prezentirali su mjere zaštite koje građani mogu samostalno poduzeti kako bi se zaštitili od najčešćih oblika kriminaliteta iz domene imovinskog kriminaliteta te zakonsku obvezu vezanu uz kretanje pješaka i biciklista  prometu glede korištenja reflektirajućih materijala. Općina Orehovica s policijskim službenicima ima kontinuiranu suradnju te su se akciji pridružili načelnik Franjo Bukal i komunalna redarka Anita Požgaj Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije