AKTUALAC OV SVETE MARIJE

Najavljena izgradnja Centra izletničkog turizma uz stari tok Drave i ceste prema željezničkoj stanici

Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija, za svaku se sjednicu pomno pripremi i u tzv. 'aktualcu' vijećnicima iznosi sve ono mimo dnevnog reda, ono što bi trebali znati.

Tako je bilo i na 10. sjednici gdje je navela kako su djelatnici Međimurskih voda krenuli s obilaskom domaćinstava u oba naselja, Sveta Marija i Donji Mihaljevec, radi dogovora oko lokacije šahtova za kanalizaciju. Također obavještava vijećnike da će priključci biti besplatani za sve koji se priključuju do završetka izgradnje kanalizacijske mreže, dok će se svi naknadni priključci morati plaćati. 

Rekla je kako je Općina 2. kolovoza, odnosno prvog dana otvaranja ponovljenog natječaja za mjeru 7.4, kandidirala Projekt kulturno turističkog centra. Dodala je kako je za Centar izletničkog turizma napravljen idejni projekt, dobivene su suglasnosti svih javnopravnih tijela osim Hrvatskih voda, ali iz razloga jer one daju suglasnost nakon izrade Elaborata koji je poslan na Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na javni uvid te je uvjerena da oko njihove suglasnosti neće biti problema jer su uvaženi svi njihovi zahtjevi, a da su im Hrvatske vode u krajnjoj liniji  i partner u projektu s obzirom da oni upravljaju nekretninom gdje će se izgraditi Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave.

Rekla je kako će konačno započeti izgradnja ceste do željezničke stanice Donji  Mihaljevec prema ovom naselju i uređenje okoliša oko stare crkve u Donjem Mihaljevcu, a za poslovni prostor u Donjem Mihaljevcu (trgovina) dokupljeno je dodatnih 5kW snage  električne energije.

Što se tiče završene obnove mrtvačnice navela je kako se čeka tehnički pregled, a na  krovištu Domu kulture u Svetoj Mariji u toku je postavljanje hidroizolacije. Rekla je kako će krajem ovog mjeseca početi realizacija sanacije opasnih mjesta tj. iscrtavanje pješačkih prijelaza kod ribičkog doma i poslovne zone Buzovica te kod mosta na kraju predviđene pješačke staze u Donjem Mihaljevcu koja također kreće u izgradnju što će odraditi ŽUC. 

– Općina je  nabavila prometne znakove koje će naši komunalni radnici postaviti na pojedinim križanjima, a zamijenit će se i neki postojeći s obzirom da su izgubili boju-dometnula je na kraju svog izlaganja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije