STAZA UZ DRAVU

U Donjoj Dubravi gradit će se pješačka staza uz rijeku Dravu

Staza će biti osvijetljena žaruljama s energijom dobivenom iz solarnih kolektora, a kako je ranije dogovoreno nosit će ime dr. Zvonimira Bartolića, jednog od najpoznatijih Donjodubravčana

Jučer, 11.rujna, održana je 9. sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava sa samo jednom točkom dnevnog reda – Donošenje  Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Donja Dubrava za projekt izgradnje pješačke staze uz rijeku Dravu u Donjoj Dubravi. 

Nakon tradicionalnog ‘ratničkog’ uvoda u sjednicu i definiranja dnevnog reda, od strane dijela vijećnika HDZ-a, vijećnici su dali suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Donja Dubrava za projekt izgradnje pješačke staze uz rijeku Dravu. Nakon što se riješe sve administrativne prepreke počet će gradnja pješačke staze nešto kraće od dva kilometra od bijelog do velikog mosta preko rijeke Drave, širine dva metra.

Staza će biti osvijetljena žaruljama s energijom dobivenom iz solarnih kolektora, a kako je ranije dogovoreno nosit će ime dr. Zvonimira Bartolića, jednog od najpoznatijih Donjodubravčana.  

Sjednica je bila hitna jer do petka projekti moraju biti na mjerodavnim institucijama. Projekt će biti financiran sredstvima EU i RH. Sjednica nije protekla bez strelica kritike na račun inertnosti u radu, odnosno realizacije projekata, načelnika Marijana Varge. U tome su prednjačili njegovi najžešći kritičar iz redova HDZ-a koji su na kraju ipak za pripremu ovog projekta pohvalili Vargu kazavši da ga ‘špotaju zato kaj bi bolje delal’.

Valja reći kako je na sjednici u više navrata spomenuto ime općinske službenice Mateje Vadla i to opravdano jer je zaslužna za pokretanje nekih planiranih projekata pa je vijećnik HNS-a Zoran Horvat rekao, ne znamo da li u šali ili zbilji, kako bi bilo dobro da se na idućim izborima kandidira za načelnicu.

Glasanje je prošlo s 11 glasova ZA projekt, dok su pri utvrđivanju dnevnog reda 3 vijećnika bila PROTIV, a jedan je bio SUZDRŽAN. Da se utvrđivanje dnevnog reda nije odužilo i razvodnilo zasluge pripadaju rezolutnom predsjedniku OV- a Mariu Mikulanu (Hrvatski laburisti). Inače, sjednica je trajala 28,48 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije