PLANOVI U SELNIČKOM KRAJU

Općina Selnica: Na redu kamp na ribnjaku i Spomen park nafti

Općina Selnica planira izgraditi kamp kao dio turističkih sadržaja

Općina Selnica je tvrtki Arh-acta iz Koprivnice povjerila izradu Glavnog projekta Kampa na ribnjaku u Selnici s ciljem dobivanja Građevinske dozovole, no došlo je do malog kašnjenja u postupku izrade i komunikacije. S druge strane, prikupljeni ili stvoreni su svi potrebni dokumenti i uvjeti, a od jednog mještanina Selnice otkupljeno je zemljište na kojem će biti izgrađeno ugibalište za koje je već sačinjen geodetski projekt.

Ovih dana projekt će biti predan na Ured za urbanizam koji će odobriti izdavanje građevinske dozvole. Kako Ministarstvo turizma priprema natječaje na jesen, dakle uskoro ili u proljeće iduće godine se očekuje prihvaćanje projekta, obzirom da kampovi poput selničkog imaju prioritet. Podsjećam kako je nedavno na Ribnjaku u Selnici održano Svjetsko prvenstvo u ribolovu, gdje su se sudionici biranim riječima izrazili o ljepoti krajolika, krasnom jezeru i fantastičnim uvjetima, te kako Općina Selnica planira izgraditi kamp kao dio turističkih sadržaja i od čega očekuje prihode u proračunu.

A iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u općinu su pristigle Odluke o dodjeli srdstava za rekonstrukciju ulice u Praporčanu i za izradu Projekta Spomen područja, odnosno Spomen parka nafte koja se nekada u Selci u obilnim količinama crpila. Rujan ili listopad ove godine vrijeme je realizacije ovog projekta, kaže Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, koji ovog trenutka na terenu sudjeluje u otklanjanju posljedica nedavnog nevremena i požuruje poslove koje izvođači presporo obavljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije