Vijesti / Politika
Politika
FOTO HSS Međimurja u Hodošanu odao počast Stjepanu Radiću i stradalim braniteljima Darku Tišljariću i Zvonku Zrni
G.G.

VJEČITO SJEĆANJE

FOTO HSS Međimurja u Hodošanu odao počast Stjepanu Radiću i stradalim braniteljima Darku Tišljariću i Zvonku Zrni

Vlč. Darko Kelemenić je s oltara poručio kako vjeruje da će život Stjepana Radića i poginulih hrvatskih vitezova Hodošana, Darka Tišljarića i Zvonka Zrne i drugih hrvatskih branitelja biti sadašnjim i budim generacijama svijetli primjer kako se voli rodna gruda

Danas, 5.  kolovoz,  je dan kada se slave svi oni koji su za našu domovinu položili svoje živote, bilo prije 90 godina i ne tako davno prije 28, odnosno 23 godine. Riječ je o Stjepanu Radiću, velikanu hrvatske povijesti i prvom vođi HSS, te poginulim hrvatskim vitezovima, braniteljima Darku Tišljariću (1971-1991) i Zvonku Zrni (1966-1995) iz Hodošana.

HSS Međimurja u Hodošanu Fotogalerija

ŽO HSS Međimurske županije je 29-tu godinu za redom za Stjepana Radića priredio u hodošanskoj crkvi misu zadušnicu, a potom je podno njegove spomen ploče u mjesnom položeno cvijeće i zapaljene su svijeće. Ogranak UHVDR-a Općine Donji Kraljevec i Općina Donji Kraljevec to su učinili za Darka i Zvonka. Riječi zahvale za darovanu slobodu i žal za njihovim životima pred njihovom spomen pločom izrekao je Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, a potom su svi okupljeni zajedničkom molitvom odali isto tako dužnu zahvalnost za darovano ono najdraže.

Vlč. Darko Kelemenić je s oltara poručio kako vjeruje da će život Stjepana Radića i poginulih hrvatskih vitezova Hodošana, Draka Tišljarića i Zvonka Zrne i drugih hrvatskih branitelja biti sadašnjim i budim generacijama svijetli primjer kako se voli rodna gruda. 

Ovom događaju su nazočili brojni članovi ŽO Međimurske županije predvođeni predsjednicom Đurđicom Slamek. Skup su došli uveličati saborski zastupnici Mladen Madjer i Željko Lenart. U prostorijama NK Hodošan održan je stranački skup na kojem se nazočnima  pozdravnim riječima obratio Tomica Strahija. Na skupu je, bez pretjeranih političkih govora, razgovaralo o stranačkim pitanjima u čemu su riječ, uz predsjednicu Slamek,  imali i spomenuti zastupnici. Skup je uveličao predsjednik Regionalne organizacije HSS Darko Marković. - Sastali smo se da jedni drugima kažemo gdje smo, što smo i kako dalje - najavila je skup predsjednica Slamek.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!