Vijesti / Politika
Politika
Matija Posavec: 'Sjetimo se svih naših heroja koji su dali život za domovinu, među njima je i 78 Međimuraca'
Međimurska županija

ŽUPANOVA ČESTITKA

Matija Posavec: 'Sjetimo se svih naših heroja koji su dali život za domovinu, među njima je i 78 Međimuraca'

'Veličanstveni doček Hrvatske nogometne reprezentacije u gradovima diljem naše zemlje pokazao je kako duh zajedništva, želja da budemo ponosni, da budemo ustrajni u daljnjoj izgradnji države, još uvijek tinja među nama'


U povodu praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, međimurski župan Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

'Poštovane građanke i građani Međimurske županije, poštovani hrvatski branitelji, drage Međimurke i Međimurci! U nedjelju, 5. kolovoza obilježavamo 23. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije „Oluja“ kojom je oslobođen najveći dio tada okupiranih područja Republike Hrvatske. Tim činom označena je pobjeda u Domovinskom ratu. Stoga se upravo 5. kolovoza 1995. godine smatra kao jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. 

Duh domovinskog zajedništva i ponosa koji je 90-tih godina motivirao hrvatski narod u obrani zemlje, te bio osnovna nit vodilja hrvatskim braniteljima, nekako se posljednjih godina izgubio. Veličanstveni doček Hrvatske nogometne reprezentacije u gradovima diljem naše zemlje pokazao je kako duh zajedništva, želja da budemo ponosni, da budemo ustrajni u daljnjoj izgradnji države, još uvijek tinja među nama no očito je nedostajala upravo točka okupljanja, doza optimizma i vjera u bolju budućnost.

Stoga, neka nam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bude trenutak kada ćemo još jednom u godini zastati, sjetiti se svih naših heroja koji su dali život za domovinu, među njima i 78 međimurskih branitelja, te zahvaliti njima, njihovim obiteljima i svima koji su prije 23 godine bili svjedoci stvaranja hrvatske povijesti. 

Baš kao što nižemo uspjehe u nogometu i drugim sportovima, vjerujem da ćemo brojne uspjehe postići i u svim drugim segmentima koje će našim građanima omogućiti bolji, kvalitetniji i dostojanstveniji život. U Međimurju to, itekako, radimo. Svim stanovnicima Međimurske županije, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima „Oluje“, u svoje osobno ime, svojih suradnika i predsjednika Skupštine Međimurske županije,  srdačno i ponosno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!