SVI NA PLES

Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ pomogla da 43 učenika odu na maturalnu večer

U osam godina prikupljeno je više od 75.000 kuna i nešto više od 700 maturanata, zahvaljujući ovoj akciji, imalo je priliku priuštiti svoju maturalnu večer

Osmu godinu zaredom uspješno je završena tradicionalna akcija ‘Svi na maturalni ples’ koju je organizirala Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ za učenike čiji roditelji ne mogu platiti maturalnu večer.

U ponedjeljak, 9. srpnja održana je konferencija za medije gdje je inicijatorica akcije Sunčana Glavak, predsjednica Zajednice žena Međimurske županije i saborska zastupnica, predstavila rezultate.

Konferenciji su nazočili ravnatelji 5 čakovečkih srednjih škola, ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković, ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, uz ispriku ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog Tee Dragić Runjak koja danas nije bila u mogućnosti prisustvovati.

I ove godine interes za ovakvu jedinstvenu akciju, jednu od najpoznatijih humanitarnih akcija na nacionalnoj razini, iskazalo je 6 čakovečkih srednjih škola. U osam godina prikupljeno je više od 75.000 kuna i nešto više od 700 maturanata, zahvaljujući ovoj akciji, imalo je priliku priuštiti svoju maturalnu večer. Gesta je to i dugogodišnjih donatora koji su omogućili da i ove godine akcija uspije.

Posebne zahvale upućene su tvrtki Đurkin koja od samih početaka sudjeluje u akciji, isto tako i tvrtki Sobočan iz Murskog Središća, Josipu Lepen iz Podturna, Rudolfu Marciušu iz Euroherca te Gradu Prelogu koji podržava akciju iako su učenici anonimni.

Isto tako inicijatorica Sunčana Glavak dodala je kako su naše škole prepoznate na državnoj razini te da učenici u Međimurju po završetku srednjih škola postaju vrlo dobri studenti. U ime svih ravnatelja obratio se i ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka te podsjetio kako je ove godine pomoć stigla do čak 43 učenika.

Ovo je samo jedna od akcija u Zajednici žena MŽ, gdje su, inače, u tijeku izbori na gradskim i općinskim razinama, te je za predsjednicu ZŽ KZ Grada Čakovca izabrana Marija Premuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije