OPĆINSKO VIJEĆE DONJE DUBRAVE

Prihvaćen Vargin prijedlog o rušenju stare škole

Načelnik Donje Dubrave, Marijan Varga predstavio je prijedlog po kojem bi se zgrada stare škole srušila dok bi se na njenome mjestu izgradila nova višenamjenska građevina

Općinsko vijeće Donje Dubrave je na svojoj posljednjoj sjednici, održanoj 4. srpnja, donijelo prijedlog Odluke o namjeni korištenja stare škole locirane u središtu Donje Dubrave.

Načelnik Općine Marijan Varga predstavio je prijedlog po kojem bi se zgrada stare škole, koja je u vlasništvu Općine, srušila dok bi se na njenome mjestu izgradila nova višenamjenska građevina. 

– Na području općine postoji potreba za preseljenjem ambulante opće medicine koja je sada smještena u neadekvatnim prostorima, kao i preseljenjem općinskih ureda s obzirom da smo sada u prostoru čiji je vlasnik Međimurska županija – istaknuo je načelnik, dodavši kako bi se time mjesno središte učinilo znatno ljepšim. Po njemu bi se u novom objektu uredili poslovni prostori, stanovi za mlađe obitelji, ali i dom za starije i nemoćne osobe, obrazložio je Varga dodajući da bi Općina morala otkupiti i jednu česticu uz zgradu škole površine od oko 1100 kvadratnih metara da bi se zemljište okrupnjelo.

Varga je rekao kako bi odluka Vijeća bila temelj za pribavljanje interesa za potencijalnih  ulagača. S nestrpljenjem se je očekivalo što će na to reći Vargini oponenti u Vijeću, vijećnici HDZ i HSLS. Zlatko Haramija (HDZ) je tek pitao da li je Varga, vezano uz to, pročitao općinski Prostorni plan aludirajući da već u njemu postoje prepreke za taj naum. Vijećnik HSLS-a Damir Vidović je rekao kako će podržati Varginu ideju dodajući kako kod ove građevine postoji ‘x’ neriješenih problema, dok je vijećnik Dražen Miser (HDZ), uz široko elaboriranje ove problematike, dodao kako će Varga u ovom trenutku dobiti njihovu potporu.

U provedenom glasovanju svih deset nazočnih vijećnika diglo je ruku za načelnikov prijedlog. Netko je iz redova oporbe dobacio pitanje: – U kojem će to stoljeću biti gotovo?

Vezano uz to, sa šest glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim donijeta je Odluka o kupnji zemljišta do stare škole. Tome je prethodila rasprava Dražena Misera koji je rekao kako je ova točka nepripremljena misleći prije svega na neprocijenjeno zemljište  i da ne može za to dići ruku za jer procjena je po njemu, formula ‘zdravog’ posla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije