OPĆINSKO VIJEĆE DONJE DUBRAVE

Nejedinstveni i kod dodjele općinskih nagrada!?

Bilo je tu izgovoreno sve i svašta, dizanja i napuštanja sjednice, ponovno vraćanje, postavljanje ultimatuma...

Kada se očekivalo da bar kod izglasavanja godišnjih općinskih nagrada poslovično nejedinstveni općinski vijećnici ‘budu jedno’ to se nažalost na 8. sjednici u srijedu, 4. srpnja nije dogodilo. Bilo je tu izgovoreno sve i svašta, dizanja i napuštanja sjednice, ponovno vraćanje, postavljanje ultimatuma… Jednom riječju točka, a i sama sjednica za koju ne bi voljeli da se ponovi.

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja u sastavu: Marijan Pongrac, Zlatko Haramija i Martina Detelj, sve članovi HDZ, su na osnovu prikupljenih prijedloga pojedinaca, političkih stranka i udruga, a ne želeći da bilo tko bude prikraćen, predložili da počasni građanin Donje Dubrave bude prof. dr. sc. Dragutin Feletar iz Koprivnice.

Za dobitnike općinske plakete predloženi su: Damir Vidović, tvrtka Mont-Mural d.o.o. Donja Dubrava i DVD Donja Dubrava. Povjerenstvo je za općinske zahvalnice predložilo: Natašu Srdić Jahn, Nicole Mikulan, OŠ Donja Dubrava, Tihomira Nestića, Stanislava Žinića i KLA Osmijeh Donja Dubrava.

Općinski načelnik Marijan Varga je predložio da se OŠ Donja Dubrava umjesto zahvalnice dodijeli plaketa s obrazloženjem kako ova ustanova svojim postignućima do sada te projektima koje sada provodi spada u sam vrh osmoškolskih ustanova u RH. Tom prijedlogu su se usprotivili članovi povjerenstva, odnosno vijećnici HDZ i HSLS.

Nakon provedenih konzultacija stranačkih klubova na glasovanje su dana oba prijedloga, povjerenstva i Marijana Varge. Za prijedlog povjerenstva su bila tri vijećnika, jedan je bio suzdržan, dok je petero vijećnika bilo za Vargin prijedlog što znači da će OŠ Donja Dubrava biti nagrađena plaketom. Zlatko Haramija je kazao kako je to apsurd jer je ta ustanova već dobila spomenutu nagradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije