MDS

Međimurski demokratski savez u učionici na otvorenom: Pješačenjem za zaštitu Mure

Sudionike ove akcije pozdravio je načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, a prije hodnje zapaljene su svijeće na spomenik poginulim međimurskim partizanima u Vrbulji

U nedjelju, 24. lipnja Međimurski demokratski savez organizirao je pješačenje po  Poučnoj stazi Murščak kod Domašinca. Ovom aktivnošću je MDS  upozorio na potrebu zaštite rijeke Mure, simbola Međimurja, i njezinog krajolika, a koji bi mogli biti ugroženi različitim neprihvatljivim utjecajima na rijeku Muru, od izgradnje hidroelektrana u Republici Sloveniji, čemu se MDS protivi, pa do ispuštanja štetnih tvari u samu rijeku i drugih zagađenja.

Sudionici pješačenja upoznali su se sa Poučnom stazom Murščak koja je prva  staza takve vrste u Međimurju. Obilježena je primjerenim tablama i vodičem. Sadrži dvanaest obilježenih stajališta i zapravo je učionica na otvorenom, gdje se u prirodnim uvjetima može steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim, oraničkim bio-eko sustavima, geografskim i bogatim povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog, ekološki očuvanog kraja. – Pozivamo sve koji još nisu hodali ovom stazom da to svakako učine! – poručuju međimurski političari.

Sudionike ove akcije pozdravio je načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, a prije hodnje zapaljene su svijeće na spomenik poginulim međimurskim partizanima u Vrbulji. Predsjednik MDS-a Željko Pavlic izrazio je zadovoljstvo ovom akcijom i naglasio:

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu, svi smo uživali u prirodi, ali i uputili poruku o o potrebi njezine zaštite. Od proljeća 2001. godine područje uz rijeku Muru, pa tako i Muršćak, dobilo je status zaštićenog krajolika, što nas još više obavezuje na brigu i skrb za jedinstvene vrijednosti ovog kraja, ali i rijeke Drave, potoka Trnave i svih voda u Međimurju, nadzemnih i podzemnih. Čista voda najveće je bogatstvo Međimurja, o njoj ovisi zdravlje ljudi, poljoprivreda i turizam, tako da se svi moramo potruditi da takva i ostane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije