DANI OPĆINE GORIČAN

Na svečanoj sjednici nagrade za životno djelo primili Slavko Loparić i posthumno Ivan Farkaš

- Završena je prva faza projekta uređenja 'Šuderice' a do početka školske godine planira se završiti školska sportska dvorana - rekao je načelnik Mario Moharić

U četvrtak, 21. lipnja 2018. godine pred brojnim gostima i uzvanicima održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan u povodu Dana Općine i župnog proščenja “Ivanja”. Prisutni gosti svečane sjednice bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, dožupan Međimurske županije Josip Grivec, dogradonačelnik grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnici donje međimurskih općina, župnik Josip Drvoderić, predstavnici javnih i privatnih tvrtki, predstavnici udruga iz Goričana.

Na početku svečane sjednice prikazan je kratki film pod nazivom ‘Od Ivanja do Ivanja u Goričanu 2018’ koji je snimila tvrtka ‘Vipro’ iz Preloga a koji govori o događanjima u Goričanu između 2017. i 2018. godine. Pozdravljajući prisutne predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić govorio je o sadašnjem trenutku općine, o radu Općinskog vijeća te o planovima u budućnosti.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić iznio je najosnovnije pokazatelje poslovanja općine u protekloj godini, istaknuo proračun Općine Goričan koji je velik, vidljiv je rast izvornih prihoda, a radi se o prihodima po osnovu poreza, no sami izvorni prihodi nisu dovoljni za značajnije ostvarenje kapitalnih investicija u općini tako da se ona prijavljuje sa svojim projektima na mnoge objavljene natječaje u Republici Hrvatskoj i EU.

Završena je prva faza projekta uređenja “Šuderice” a do početka školske godine planira se završiti školska sportska dvorana. U planu za narednu godinu je početak kanalizacije u mjestu koja bi trebala završiti u roku od dvije godine. Nažalost, općina Goričan dijeli sudbinu većeg dijela Hrvatske i iz godine u godinu bilježi više umrlih od rođenih, a dobar dio mjera uperen je upravo na pomoć roditeljima i najmlađim članovima općine sa smanjenjem ekonomske cijene u dječjem vrtiću i besplatnom prehranom učenika osnovne škole.

Ispred načelnika donje međimurskih općina prisutnima se obratio načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te zaželio da se svi planovi koji su zacrtali i ispune. Čestitke povodom Dana Općine uputio je i župan Matija Posavec koji je istaknuo da Međimurska županija financijski prati završetak izgradnje školske sportske dvorane, a u planu je i obnova Osnovne škole Goričan. Zaželio je da sve svi zacrtani projekti ispune, a to je uspjeh za općinu Goričan, ali i za Međimursku županiju.

U svečanom dijelu predstavljeni su dobitnici javnih priznanja općine Goričan za 2018.godinu i to: Nagrada za životno djelo dodijeljena je Slavku Lopariću i poshumno pok. Ivanu Farkašu. Godišnja nagrada općine dodijeljena je Gudlin Leonardu i Gudlin Tomislavu. Zahvalnice općine dobili su: Marija Ribić, Marija Andročec, Mihael Dominik i Mato Mihoci.

U kulturnom programu sudjelovali su Lara Jakšić, Vito Begović i Monika Kos, učenici Osnovne škole Goričan koji su svojim sviranjem i recitiranjem nagrađeni velikim i srdačnim pljeskom i reklo bi se, da su oni budućnost Goričana u kulturnom pogledu. Kulturni i zabavnih događanja neće nedostajati ove godine u Goričanu, od petka do nedjelje na prostoru “Šuderice”, te ste svi pozvani u Goričan na proščenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije