DARKO HORVAT KAO MINISTAR ‘Spreman sam na novi izazov’

Predstavnicima stranaka vladajuće većine na sastanku u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković predstavlja prijedlog rekonstrukcije Vlade nakon što je Martina Dalić podnijela ostavku na dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva zbog afere Hotmail.

>>> TKO JE DARKO HORVAT, novi izbor HDZ-a za ministra gospodarstva

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat.

Vodeći ljudi stranaka vladajuće većine novinarima ispred Banskih dvora potvrdili su prije sastanka da će premijerov prijedlog dobiti njihovu potporu. Darko Horvat koji je predložen za obnašanje funkcije ministra gospodarstva rekao je da je spreman za novi izazov.

Upitan kakvu suradnju očekuje s predsjednikom HNS-a i bivšim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom s kojim je svojedobno imao nesuglasice, Horvat je potvrdio da se njih dvojica možda u nekim stvarima ne slažu. “Međutim, to ne znači da ne možemo dobro surađivati, ako se neka naša razmišljanja ili usklade ili promijene”, dodao je.

Upitan osjeća li se dijelom desne struje u HDZ-u odgovorio je da “ako danas Međimurca ili Istrijana nazovete desnom strujom – slatko ću vam se nasmijati”.

Ponovio je da ga je poziv premijera malo iznenadio jer u zadnje dvije godine nije bilo intenzivne komunikacije, pogotovo u resoru gospodarstva. Upitan što je presudilo, rekao je da sad neće spekulirati i da je politika utakmica na duge staze te da treba biti strpljiv i stvari dođu na svoje mjesto.

Odbio je odgovoriti na pitanje o Agrokoru, Ini i Petrokemiji, dok ne bude izglasan za ministra gospodarstva. Biti će vremena idući tjedan za konkretne razgovore, ali morate mi dati vremena da komuniciram trenutnu situaciju u svim tim “vrućim krumpirima”. Odbio je i odgovoriti i na upit o aferi “Hotmail” kazavši da ta afera možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije