VIJEĆNICI Jesu li stanovnici Općine Orehovica lovina ili ovce?

Vijećnici vladajuće većine Općinskog vijeća Općine Orehovica HDZ-a, SDP-a i HSS-a poslali su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

‘Svake godine, svako kućanstvo u Orehovici, Podbrestu i Vulariji dobije dvije uplatnice za plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Visina zaduženja ovisi o kvadraturi kuće, a samo “posebnima” – koje posebno “voli”, načelnik obračuna i kvadraturu garaže.

Po Zakonu o komunalnom gospodarstvu novac koji Općina oprihoduje od komunalne naknade se mora trošiti strogo namjenski i to za održavanje komunalne infrastrukture – odvodnju atmosferskih voda, održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, održavanje javnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje groblja i krematorija i za javnu rasvjetu.

Znači, dok Revoščani, Podbreščani i Vularčani vide naše radnike na javnim radovima kak s novim strojevima kose parkove, uz cestu, groblje… moraju znati da su to platili s komunalnom naknadom.

Međutim, problem je dok Revoščani, Podbreščani i Vularčani vide iste te radnike kak s istim tim novim strojevima kose, ni manje ni više, lovačku remizu “Lovačkoga društva Prepelica Mala Subotica” u Palovcu!

Nije tajna, nego je javni podatak, da je predsjednik toga Društva baš i upravo naš velemožni načelnik Franjo Bukal… Zato, gospon “z nogom otvaram vrata Ministarstva u Zagrebu” Bukal, izvolite javno odgovoriti: jesu li za vas Revoščani, Podbreščani i Vularčani lovina ili samo ovce, kad s njihovim novcem plaćate svoje privatne hobije i šaljete komunalne radnike kosit okoliš lovačkog doma i streljane udruge u kojoj (trenutno i nadamo se još kratko) kraljujete, i to u drugu općinu?

Je, najlakše bude reći da su se dečki sami spravili i otišli kosit sa općinskim strojevima i općinskim benzinom pod radnim vremenom, onak iz dobrote i dobre volje…. A ako je tak – jeste li im svima podijelili otkaze čim ste ugledali ovaj tekst i slike u novinama?’

Osvrt o ovim navodima u priopćenju zatražili smo od prozvanog načelnika i kada stigne svakako ćemo ga objaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije