IMOVINSKA KARTICA Evo koliko je ‘težak’ i što sve ima Darko Horvat

Supruga mu radi u Fini, a njegova obitelj (žena i dvoje djece) imaju kunsku štednju od 80 tisuća kuna i voze se u automobilu Renault Megane iz 2004. godine

Bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić zamijenit će Darko Horvat, koji će biti, sudeći prema imovinskoj kartici, jedan od siromašnijih u Plenkovićevoj vladi.

Horvat ima prijavljeno prebivalište u Donjoj Dubravi, a prije nekoliko godina kupio je stan od 84 kvadrata u zagrebačkom kvartu Trešnjevka koji se procjenjuje na vrijednost od milijun kuna.

Do tada je 48-godišnji Međimurac živio u zajedničkom domaćinstvu s roditeljima. Kako je izvijestio u imovinskoj kartici iz 2011. godine, tada je bio u postupku dobivanja stambenog kredita, no u novijoj imovinskoj kartici iz 2016. godine piše da je 2009. dobio kredit u iznosu od 135 tisuća eura i da plaća mjesečnu ratu za kredit od 855 eura, pišu Vijesti.hr.

Supruga mu radi u Fini i zarađuje godišnju neto plaću 75.872,52 kuna. Njegova obitelj (žena i dvoje djece) imaju kunsku štednju od 80 tisuća kuna i voze se u automobilu Renault Megane iz 2004. godine.

Ovo nije prvi put da Horvat ulazi u ministarstvu. Podsjećamo, u vladi Tihomira Oreškovića bio je ministar poduzetništva i obrta, a za vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor radio je u ministarstvu gospodarstva kao ravnatelj Uprave za obrt, odnosno Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ostatak vremena radio je kao predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede te predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa. Bio je i županijski vijećnik u Skupštini Međimurske županije i kao član uprave od 2012. do kraja prošle godine radio je u trgovačkom društvu EnergyPlus d.o.o.. iz Ludbrega.

Kao zastupnik hrvatskog sabora prima neto plaću od 16.622,03 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije