FOTO Dani Općine Podturen – svečana sjednica uz pjesmu i ples

Na blagdan Tijelova (31. svibnja) sportska školska dvorana u Podturnu bila je premala da primi sve one koji su došli na Svečanu sjednicu te proslavu Dana Općine Podturen.

Na proslavi su prisustvovali brojni gosti: zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Dekanovca Ivan Hajdarović, Domašinca Mario Tomašek, Male Subotice Valentin Škvorc, Strahoninca Franjo Lehkec, Vratišinca Zdravko Mlinarić, Belice Zvonimir Taradi, načelnik Policijske uprave Mursko Središće Miljenko Vrbanec, predstavnici javnih poduzeća, domaćih OPG-ovaca i vijećnici s područja Podturna.

Svečanu sjednica je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Murk, dok se prisutnima obratio i načelnik općine Perica Hajdarović.

Oni su pozdravili goste i prisutne te ih upoznali s radom općine od posljednjih lokalnih izbora te naveli sve važne ostvarene projekte, kao i one koji slijede u skoroj budućnosti.

Počelo je himnom koju je odsvirala Limena glazba Podturen, a nastupili su i članovi KUD-a Podturen s pjesmama Snočkaj sam se šetal i Marica se po Čakovcu šetala.

Nastupili su i najmlađi, mališani Dječjeg vrtića Mišići i Tratinčice koji su svojim slatkim nastupom oduševili brojnu publiku. Predstavili su se i Kulturno umjetničko društvo Mura Novakovec s pjesmama Kad već u trudnu jesen i Lijepo je gledati, te Udruga za promicanje kvalitete života Turen s pjesmama Vjeruj u ljubav i Rijeka Mura tiho šumila.

Na kraju je Nevenka Zrna u ime novoosnovane udruge slobodnih umjetnika Mura Podturen predala načelniku Perici Hajdaroviću umjetnički izrađeni grb općine Podturen kao zahvalu za pomoć koje im je pružio kod osnivanje udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije