SVEČANA SJEDNICA 25 godina Općine Nedelišće uz dodjelu priznanja

U prigodi obilježavanja Dana Općine Nedelišće te 25 godina od osnutka, uz blagdan sv. Vida, u četvrtak, 7. lipnja u Nacionalno gimnastičkom centru Aton održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni mještani, gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja koje su ugostili domaćini – načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te zamjenici načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i Nikola Novak.

Uz vijećnike Općinskog vijeća, predsjednike Vijeća Mjesnih odbora, goste iz međimurskih jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća te stranaka i udruga, sjednici su nazočili saborski zastupnik i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Sunčana Glavak, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te ostali uvaženi gosti.

Prigodnim riječima okupljenima se najprije obratio predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće Ljudevit Bošćak, koji je, između ostalog, rekao kako je Nedelišće iznimka među prigradskim naseljima – iako je smješteno između dva grada, područje je aktivnog i dobrog života.

U nastavku se okupljenima obratio općinski načelnik Darko Dania te iznio pregled onoga što je realizirano u protekloj godini, ali isto tako i o mnogim projektima i planovima između kojih je i izgradnja obilaznice Čakovec – Varaždin u 2020. godini.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju je istaknuo da govoreći u kontekstu gospodarstva, poduzetništva, novih investicija i stvaranja novih radnih mjesta, u ovom je trenutku, od svih općina i gradova Općina Nedelišće najuspješnija. Na uspješnom radu čestitala im je i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Sunčana Glavak.

Predsjednik Općinskog vijeća Bošćak i načelnik Dania uručili su godišnje plakete Općine Nedelišće građanima čiji je rad i djelovanje u društvu ostavilo prepoznatljiv trag. Dobitnici plaketa Općine Nedelišće za 2017. godinu su Franjo Preložnjak, Ivan Ganzer, Dragutin Topolnjak i Poljoposavec d.o.o.

Ujedno su uručena priznanja za iznimne rezultate u sportu, a izvrsni su Dijana Pintarić, Lovro Kovačić, Fabijan Farkaš te Marin Žnidarić.

Kao perspektivni sportaši, priznanja su primili i Lucija Lesjak, Leon Marciuš, Odbojkašice Nedelišće ‘Elting’ i Odbojkaši ‘Centrometal’.

Općina Nedelišće dodijelila je priznanja i za učenike koji su postigli izniman uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, a to su Ivona Jakovljev, Vilim Srnec i Robotičari UŽ Pretetinec.

Svečanost je uveličala Klapa ‘Marof’, a nakon sjednice održan je domjenak uz ugodno druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije