OPĆINA SVETA MARIJA Definirana Odluka o javnim priznanjima Općine Sveta Marija

Na posljednjoj sjednici OV Svete Marije je Dražen Šulj, predsjednik OV, pojasni vijećnicima kako je netom prije pripreme sjednice Odluku o javnim priznanjima Općine Sveta Marija sačinilo povjerenstvo u kojem su uz načelnicu Općine Đurđicu Slamek bili predsjednici VMO Sveta Marija Andreas Lisjak i VMO Donji Mihaljevec Ružica Mustač.

Načelnica je pojasnila kako su definirali četiri javna priznanja: Počasni građanin, plaketa, priznanje i zahvalnica. Odlukom su propisani kriteriji za dobivanje svakog od tih priznanja-počasni građanin za neko jako važno djelo, plaketa za životno djelo, priznanje za kvalitetan doprinos tokom desetogodišnjeg razdoblja, a zahvalnica za dostignuća tokom jedne godine.

Velika je promjena u odnosu na dosadašnju praksu što se prijedlozi kandidata za ta priznanja podnose isključivo Povjerenstvu temeljem javnog poziva. Ono odlučuje o prijedlozima i daje konačan prijedlog OV na usvajanje. Još jedna novost je da će priznanja: Počasni građanin, plaketa i priznanje bili napravljeni od kristalnog stakla, na kojem bi se na pločici u podnožju ugraviralo ime i prezime odnosno naziv primatelja tog priznanja.

Treba istaknuti kako konačnu odluku o dobitnicima donosi OV, a na prijedlog postojećeg Povjerenstva.

Općinsko vijeće Općine Sveta Marija jednoglasno je s 11 glasova donijelo Odluku o javnim priznanjima Općine Sveta Marija, zaključak je točke dnevnog reda sjednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije