OPĆINI MALA SUBOTICA za dva projekta gotovo 300 tisuća kuna

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je projekt Općini Mala Subotica u vrijednosti od 280.000,00 kn za projekt ‘Vanjsko uređenje Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica’. Ukupna vrijednost projekta je 700.000,00 kn dok je traženi iznos sufinanciranja bio maksimalnih 560.000,00 kn.

Vanjsko uređenje Dječjeg vrtića Potočnica u Maloj Subotici je posljednja faza uređenja vrtića. Naime, zbog nedovoljnog kapaciteta vrtića, kao i stanja u kojem se trenutno nalazi, Općina Malka Subotica će ove godine pokrenuti radove na rekonstrukciji i dogradnji istog, za što ima ishođenu građevinsku dozvolu.

Sredinom lipnja završava postupak javne nabave, dok se početak radova planira za sredinu kolovoza ove godine. Usporedno sa određenim fazama rekonstrukcije i dogradnje prišlo bi se i vanjskom uređenju vrtića.

Obnovljen vrtić sa uređenim vanjskim dijelom moći će stoga primiti jasličku skupinu (koje do sada nije bilo), te upisivati više djece.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je sufinanciranje izrade prostornih planova jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave u 2018. godini projekt u vrijednosti od 16.125,00 kn, a u kojem se tražilo sufinanciranje u iznosu od 53.750,00 kn za izradu II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja romskog naselja Piškorovec.

U sklopu projekta, saborski zastupnik Veljko Kajtazi primio je načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca s kojim se razmatrala problematika u romskom naselju Piškorovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije