HRAST: Vlada pokazala zastrašujuću neposobnost

Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku poslao je priopćenje za javnost vezano uz popis hrvatskih branitelja, porezom na imovinu i “nasiljem” nad nastavnicima, učenicima i roditeljima u hrvatskim školama. Priopćenje pročitajte u nastavku članka.

– Hrast smatra da je najavljeno objavljivanje popisa hrvatskih branitelja nerazborit, protudržavni i protuustavni čin koji bi značio presedan u svjetskim okvirima jer ne postoji niti je postojala zemlja, vojska i  vlada koja bi na taj način odavala identitet  pripadnika svojih oružanih snaga. Objavljivanje popisa otvorilo bi mogućnost za nov i  krajnje opasan progon hrvatskih branitelja na temelju lažnih dojava i svjedočenja pripadnika neprijateljske strane u Domovinskom ratu te osvetničkih poteza  tužiteljstava  njihovih matičnih zemalja. 

Hrast drži da je drugi nepromišljen korak aktualne Vlade namjera uvođenja poreza na imovinu  koji bi značio neizdrživ namet za hrvatskoga građanina i ujedno nanio značajnu štetu hrvatskomu gospodarstvu. Porez na imovinu predstavljao bi završni udarac porezima preopterećenim građanima i poduzetnicima, otvorio put još većem padu vrijednosti nekretnina i njihovu prelasku u ruke stranih kupaca.

Hrast nadalje smatra da je aktualna vlast svojom neodgovornom politikom u posebno težak položaj dovela hrvatsko školstvo. Razumijemo motive i dajemo potporu općem otporu nastavnika i znanstvenika. Mizerna stopa izdvajanja za obrazovanje prijetnja je hrvatskoj budućnosti. Upozoravamo također da se Ministarstvo obrazovanja pretvara u ministarstvo nasilja nad nastavnicima, učenicima i roditeljima.

Dokazano je to i reakcijom Ministarstva na štrajk svršetkom studenoga, kada su nastavnici popisivani i zastrašivani, te se njima i školskim ravnateljima prijetilo otkazima. Iz istoga  ministarstva dolazi i  ideološko nasilje koje je najzornije u tzv. zdravstvenom odgoju, uvedenom bez  javne rasprave i mišljenja struke i roditelja. Hrast se odlučno protivi  nametanju manjinskog svjetonazora koji je protivan hrvatskim tradicijskim vrijednostima.

Poradi svega rečenoga zahtijevamo ostavku ministra financija, ministra branitelja i posebno ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića. Svjesni smo da bi u stvari cijela Vlada trebala dati ostavku jer je u nepunih godinu dana pokazala zastrašujuću razinu nesposobnosti i nema pokazatelja da bi u sljedećih tri godine mogla učiniti pomake koji bi Hrvatsku izveli iz krize, navodi se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije