Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vratišinec

>> Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vratišinec

Pohvale županijski službama i građanima, pokude državi

U subotu navečer, prigodom Dana općine Vratišinec, u dvorani Doma Dr. Vinko Žganec u Vratišincu održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vratišinec, na čijem početku je Zbor OŠ Dr. Vinka Žganca, pod ravnanjem prof. Stjepana Horvata, izveo Lijpu našu, a otvorio je Antun Bukovec, predsjednik Općinskog vijeća, koji je prvo pozdravio goste, uzvanike i građane.

Gosti sjednice bili su općinski načelnik Zdravko Mlinarić, njegova zamjenica Milena Granatir, općinski vijećnici, predsjednici VMO-a Vratišinec i Gornji Kraljevec, međimurski župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman, domaći župnik Pavao Mesarić, školski ravnatelj Željko Maček, ravnateljica DV Srčeko, Ines Božić, načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, načelnik PP Mursko Središće, mr. Miljenko Vrbanec, ravnateljica ŽUC-a, Ljerka Cividini, a Bukovec je pozdrave uputio i onima koji su pozvani, a nisu došli.

Bukovec je nazočnima pojasnio, kako se odlukom Općinskog vijeća, kao Dan općine Vratšinec slavi na blagdan Uzvišenja Svetog Križa ili Jesenskog križova, patrona župe, te naglasio veliku povezanost župe i općine, kao i značaj i ulogu Dr. Vinka Žganca, najpoznatijeg sina Vratišinca.

Potom je govorio o situaciji u općini, posebno naglasivši kako su Fond za zaštitu okoliša i resorno ministarstvo, kada je riječ o deponiji smeća Projnice izigrala općinu kod financiranja što je općinu stvorilo u ogromne probleme. Potom se okupljenima obratio općinski načelnik Zdravko Mlinarić, koji je pobroji niz uspješno obavljenih poslova i projekata te najavio nove među kojima su najvažniji otvorenje Gospodarske zone Ciglenice i Potočne ulice, te izgradnja školsko – športske dvorane, o čemu je govoriti prepustio međimurskom županu Matiji Posavcu.

Župan je čestitajući svima Dan općine i blagdan Križevo, najavio izgradnju sportske dvorane po kratkom i jeftinijem postupku, ako se škola i mještani s time slože.

– Vaš načelnik je bio u Mađarskoj i donio projekt prema kojem je sportsku dvoranu moći izgraditi za tri milijuna kuna. Ako bude prihvaćen od škole i stručnih službi te mještana, vrlo brzo bi krenuli u realizaciju. Država se do sada prema Vratišincu odnosila kao mačeha, ali uskoro će biti drugačije.

Iduće godine od državnog novca za kulturu, najviše će dobiti Općina Vratišinec, rekao je župan Posavec. Pri kraju sjednice podijeljena su općinska priznanja. Plaketu općine dobile su učiteljica Marija Leček iz Murskog Središća i Mira Mavrin iz Gornjeg Kraljevca, posthumno.

Pohvalnice općine primili su dr.med. Ivica Dukić, Mirjana Kuzma, Snježana Kolarić i Slavica Benc. Zahvalnice općine primili su, Udruga mladih Vratišinec, Agata Petek i Josip Trstenjak.

U kulturno – umjetničkom programu nastupili su učenici OŠ Dr. Vinka Žganca, djeca iz vrtića Smješko, učenici Područne škole Gornji Kraljevec, recitatori Lana Barbara Petak i Ana Pintarić i Društvo žena Gornji Kraljevec, kao šećer i ukras na kraju Svečane sjednice. Svečanosti se nastavljaju danas poslijepodne sportsko – zabavnim programom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije