SDP, HNS i HSU pokazali da brinu o zdravlju svojih građana

>> SDP, HNS i HSU pokazali da brinu o zdravlju svojih građana

Savjet za zdravstvo SDP-a s koalicijskim partnerima iz HNS-a i HSU-a ove su subote na tržnici u Prelogu provodili mjerenje glukoze u krvi, krvnog tlaka, saturacije kisika u krvi i pulsa građankama i građanima.

Građani su tako iz prve ruke mogli dobiti savjete vezane uz očuvanje zdravlja od dr. Andreje Marić, specijalistice endokrinologije, dok je tim medicinskog osoblja zadužen za mjerenje glukoze u krvi i krvnog tlaka predvodila Štefanije Pavlic Bermanec, diplomirana medicinska sestra.

– Prevencija je prvi i najvažniji korak u očuvanju zdravlja, a ovom akcijom želimo upozoriti da je zdravlje najvrijednija stvar koju čovjek posjeduje te potaknuti naše građane da redovitom kontrolom i odgovornim ponašanjem prema sebi i svojem zdravlju pridonose smanjenju pojave bolesti- naglasili su organizatori.

A da su građanke i građani Grada Preloga odgovorni prema svojem zdravlju pokazala je iznimno velika posjećenost ovog zdravstvenog skupa. Tom prigodom svaki posjetitelj dobio je na poklon jabuku i čašicu zdrave okrjepe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije