MDS na izbore s parolom: Za Regiju Međimurje!

Članovi Međimurskog demokratskog saveza su u četvrtak održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili svoj Izborni program vezan uz regionalizaciju i decentralizaciju Republike Hrvatske.

Međimurski demokratski savez na izbore za Hrvatski sabor, koji će se održati 8. studenog 2015. godine, izlazi samostalno, sa listom na kojoj će svih 14 kandidata biti iz Međimurja, a na prvom mjestu na listi biti će Željko Pavlic, predsjednik MDS-a.

Sam program predstavio je Željko Pavlic, predsjednik MDS-a, koji je istaknuo: ‘Osnovni razlog zašto MDS izlazi samostalno na ove izbore je namjera da što jasnije i snažnije istaknemo naše zahtjeve za regionalizacijom, decentralizacijom i demokratizacijom Republike Hrvatske, a time i za boljim položajem Međimurja u Hrvatskoj. Sve ove zahtjeve objedinili smo u našoj osnovnoj izbornoj paroli, poruci, za ove izbore, a to je: Za Regiju Međimurje!

Ova parola je višeznačna, a njome tražimo: Da Međimurje očuva svoju postojeću regionalnu autonomiju!, njome tražimo, pišući Regiju velikim slovom, da se Republika Hrvatska regionalizira i da se podijeli na 8, pravih, snažnih, Europskih regija, među kojima i Međimurje! Tražimo da se, snažnom decentralizacijom, pogotovo fiskalnom, preraspodjelom poreza i ostalih prihoda u korist općina, gradova i regija, smanji ovisnost Međimurja i ostalih regija o centralnoj vlasti!

Ovom parolom tražimo da Regije budu izborne jedinice, kako bi se osigurala ravnomjerna zastupljenost Međimurja i ostalih hrvatskih krajeva u Hrvatskom saboru! Ono što posebno naglašavamo je da su regionalizacija, decentralizacija i gospodarski rast povezani, što je odavno uočeno u Europskoj uniji.

Svi pokazatelji potvrđuju da su Europske zemlje u kojim regije imaju veće ovlasti i odgovornosti, gospodarski naprednije od onih s centraliziranom upravom’, poručio je Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije