MDS: Svi kandidati na listi iz Međimurja

Međimurski demokratski savez je u četvrtak, 22. listopada održao konferenciju za medije nakojoj je predstavljena Lista kandidata MDS-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u 3. Izbornoj jedinici.

Kao što je poznato, MDS na izbore za Hrvatski sabor, koji će se održati 8. studenog 2015. izlazi samostalno, sa svojom listom na kojoj je svih 14 kandidata iz Međimurja.

Na Listi MDS-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u 3. Izbornoj jedinici nalaze se:

1. Željko Pavlic, 1962., Sveta Marija
2. Zlatko Bacinger, 1961., Čakovec
3. Nedeljka Novak, 1966., Prelog
4. Josip Požgaj, 1953., Čakovec
5. Željko Ciglarić, 1959., Nedelišće
6. Željka Novak, 1968., Čakovec
7. Andreas Lisjak, 1973., Sveta Marija
8. Miljenko Zelenbaba, 1961., Čakovec
9. Željka Lesičak Toplek, 1980., Strahoninec
10. Ivan Pavlic, 1955., Palinovec
11. Matea Fučko, 1986., Dunjkovec
12. Klara Meglić, 1995., Pleškovec
13. Mihael Mađarić, 1986., Štrukovec
14. Tina Mesarić, 1975., Goričan

‘Kandidacijska lista MDS-a zapravo je slika Međimurja. Na njoj se nalaze Međimurke i Međimurci koji dolaze iz svih dijelova Međimurja; od Svete Marije do Pleškovca, od Nedelišća do Goričana, od Čakovca do Preloga, na njoj se nalaze kandidati različitih generacija; najmlađa naša kandidatkinja ima 20 godina, a najstariji kandidat 62, na njoj se nalaze kandidati različitih profesija; od zdravstvenih i prosvjetnih djelatnika, od strojarskih tehničara, strojarskih inžinjera i magistra informatike, do ekonomista i magistra ekonomije, na njoj se nalaze i aktivisti koji svoje slobodno vrijeme posvećuju radom na očuvanju međimurske tradicije, dobrovoljnom vatrogastvu i sportu.

Lista MDS-a ispunila je i zakonsku kvotu o ravnopravnosti spolova, tako da se na njoj nalazi 40 % žena. Lista MDS-a jedina je lista na kojoj se nalazi svih 14 kandidata iz Međimurja. Svi kandidati na listi čvrsto stoje iza Izbornog programa MDS-a koji je sažet u jednu parolu, poruku Za Regiju Međimurje!

Njome tražimo da Međimurje očuva svoju postojeću regionalnu autonomiju! Njome tražimo, pišući Regiju velikim slovom, da se Republika Hrvatska regionalizira i da se podijeli na 8, pravih, snažnih, Europskih regija, među kojima i Međimurje! Njome tražimo da se, snažnom decentralizacijom, pogotovo fiskalnom, preraspodjelom poreza i ostalih prihoda u korist općina, gradova i regija, smanji ovisnost Međimurja i ostalih regija o centralnoj vlasti! Ovom parolom tražimo da Regije budu izborne jedinice, kako bi se osigurala ravnomjerna zastupljenost Međimurja i ostalih hrvatskih krajeva u Hrvatskom saboru!

Također, u našem Izbornom programu zalažemo se za povećanje minimalne plaće na 3100 netto, jačanje potpora tekstilnoj i obućarskoj industriji, za očuvanje međimurske prirode i prirodnih resursa, za stipendiranje međimurskih studenata i za smanjenje broja saborskih zastupnika, ministarstava i agencija’, poručili su iz MDS-a.

Predsjednik MDS-a Željko Pavlic na kraju je uputio poziv biračima: ‘Pozivam Međimurke i Međimurce da daju glas Listi MDS-a, jer su na listi kandidati koji žive i rade u Međimurju i dijele sudbinu svih Međimuraca. Pozivam Međimurke i Međimurce da daju glas za MDS, jer je MDS međimurska, regionalna stranka i nema rezervne varijante osim zaštite međimurskih interesa.

Ulaskom kandidata s Liste MDS-a u Hrvatski sabor, Međimurje bi dobilo autentičnog, međimurskog, predstavnika, zastupnika čiji se interes za Međimurje ne bi izgubio u interesima neke nacionalne stranke.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije