Umjesto dosadašnjih šest, tri Međimurca u novom sazivu Sabora

Iz 3. izborne jedinice nakon jučerašnjih održanih Parlamentarnih izbora, u Sabor će 14 kandidata.

Prema rezultatima, tri Međimurca predstavljat će Međimursku županiju, svoje stranke i ljude te se zalagati za daljnji rast i prosperitet ovog kraja u novom sazivu Saboru. Po dvoje iz koalicije Hrvatska raste i jedan iz Domoljubne koalicije.

To su redom, još uvijek neslužbeno i prema našim saznanjima, potpredsjednica županijskog HNS-a i predsjednica žena HNS-a Štefanija Damjanović (HNS) umjesto Matije Posavca (HNS) koji ostaje na poziciji župana Međimurske županije, aktualna saborska zastupnica Dragica Zgrebec (SDP) i predsjednik županijskog HDZ-a Darko Horvat.

U prošlom sazivu Sabora iz naše županije bilo je šest predstavnika, Mario Moharić (SDP), Dragica Zgrebec (SDP), Nadica Jelaš (SDP), Dragutin Glavina (HNS), Sunčana Glavak (HDZ) i Dragutin Lesar (HL).

Matija Posavec preferencijalno je osvojio 18.122 glasa, odnosno 17,84 posto na list u III. izbornoj jedinici koalicije Hrvatska raste. Dragica Zgrebec dobila je 3.366 glasova, odnosno 3,31%, a Štefanija Damjanović 184 glasa, odnosno 0,18%. Darko Horvat iz Domoljubne koalicije osvojio je 4.489 glasova, odnosno 8,88 posto.

Iz susjedne Varaždinske županije u Sabor će ući 7 kandidata. Najveći broj ih je iz koalicije Hrvatska raste. U Sabor su iz Varaždinske županije ušli Milorad Batinić (HNS) i Mario Habek (SDP). Uz njih u Sabor je ušao i Predrag Štromar (HNS) koji je unatoč 14. poziciji na listi pomoću preferencijalnih glasova (16,53%) ušao u Sabor.

Domoljubna koalicija sa područja Varaždinske županije u Sabor će poslati dva zastupnika. Riječ je o Anđelku Stričaku (HDZ) i Ladislavu Ilčiću (HRAST). Iz MOST-a u Sabor ulazi Robert Podolnjak, dok će iz koalicije Uspješna hrvatska u Sabor ući Radimir Čačić (Narodna stranka – Reformisti).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije