Štrigovu muče plinovod, smeće, potoci i ceste

Na Aktualnom satu posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Štrigove, vijećnici su ukazali na probleme koji muče žitelje općine koja je odnedavno jednim dijelom od Europe ograđena slovenskom bodljikavom žicom.

Vijećnica Verica Košti koja živi uz samu hrvatsku-slovensku granicu u Banfiju i ništa lijepo ne misli o slovenskoj bodljikavoj žici, ukazala je na problem koji nastaje kada Hrvatske ceste čine sanaciju kolnika i čiste kanale. Tom prilikom dolazi do stvaranja klizišta, a Hrvatske ceste sanacijom jednostavno ulaze u privatni posjed i vlasnicima umanjuju zemljišne čestice.

Predsjednik vijeća Ivan Frlin kazao je kako će Općina o tome napisano izvijestiti Upravu Hrvatskih cesta. Na loše stanje prometnica u Prekopi (kod Ramba) i Robadju (Vaplenica) ukazali su i Dušan Rebernik i Mladen Novak

Vijećnici Antun Zadravec i Zdravko Mikulan izrazili su veliko nezadovoljstvo stanjem zemljišta nakon što su obavljeni radovi na plinovodu. Kažu kako sanacija traje predugo, pak tako mnogi vlasnici parcela preko kojih prolazi plinovod zbog nesaniranosti nisu mogli obaviti jesensku sjetvu, a kažu, upitna je i proljetna.

Načelnik općine Stanisav Rebernik i predsjednik vijeća Ivan Frlin kazali su kako Općina nije pravna strana u postupku, nego su to vlasnici parcela koji su sa INA-om dogovarali način i cijenu sanacije. Kažu, kako unatoč tome općina kao servis građana, često puta intervenira kod INA-e ali bez većeg uspjeha.

Postavljeno je i pitanje potoka koji nisu ucrtani u karte (Verica Košti spomenula je potok kod Razkrižja, a druge Antun Zadravec) te ih se ne čisti i sanira u sklopu akcija koje provode Hrvatske vode, te su oni na određeni način ‘privatni potoci’ što pak prema zakonu ne mogu biti.

Općinski čelnici obećali su pozabaviti se tim problemima i pitanjima. Bilo je pitanja i govora o skupljanju i odvozu smeća i komunalnog otpada, a jednoglasni zaključak je kako koncesionar EKO Flor Plus nije bio dobar odabir, te da će biti odabran novi, najvjerojatnije ČAKOM iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije