Darko Horvat iz Donje Dubrave potvrđen za ministra u novoj Vladi

Nakon 14 sati rasprave, saborski zastupnici u petak su podržali Vladu mandatara Tihomira Oreškovića sa 83 glasova za, 61 protiv i pet suzdržanih.

>>> Donosimo biografiju: Tko je ministar iz Međimurja?
>>> Međimurac Darko Horvat ministar poduzetništva i obrta

U sabornici nije bilo Drage Prgometa i Irene Petrijevčanin Vukasnović iz Hridi. Uz zastupnike Domljubne koalicije i Mosta, izuzev Ivana Lovrinovića, podršku Vladi dali su i zastupnici HDSSB-a, stranke Milana Bandića, reformist Radimir Čačić, zastupnici manjina Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj, Šandor Juhas i Mirko Rašković.

Tihomor Orešković je u Saboru predstavio svojih 20 ministara i dva potpredsjednika te program svoje buduće vlade. Orešković je vladu i program predstavio u 30 minuta prezentacijom u Powerpointu umjesto klasičnim govorom kakvi su dosad bili uobičajeni. Prezentacijom je predstavio koje mjere planiraju provesti te ciljeve nove vlade za iduće četiri godine.

Nakon njegova govora uslijedila je rasprava pa Oreškovićev završni govor, nakon čega je nastupilo glasovanje. Reiner je prvo najavio da se očekuje da će glasovanje biti oko 1.30 sati u noći, no na kraju je ipak bilo znatno ranije, nešto poslije 23 sata.

Nakon glasanja novi članovi Vlade su prisegnuli da će svoju dužnost obnašati časno. U hrvatskoj Vladi je i Međimurac Darko Horvat iz Donje Dubrave koji je tako postao ministar poduzetništva i obrta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije