Objavljena imovinska kartica ministra poduzetništva Darka Horvata

Nakon što smo objavili imovinske kartice saborskih zastupnica iz Međimurja, Dragice Zgrebec (SDP) i Štefanije Damjanović (HNS), Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je novu imovinsku karticu ministra poduzetništva i obrta iz Međimurja Darka Horvata (HDZ) koji je istu predao 3. veljače.

>>> Objavljena imovinska kartica saborske zastupnice Štefanije Damjanović
>>>Objavljena imovinska kartica saborske zastupnice Dragice Zgrebec (SDP)

U imovinskoj kartici piše da Horvat živi u Donjoj Dubravi, po zanimanju je Dipl. inženjer elektrotehnike, oženjen je i ima djecu. Prije saborskog mandata, odnosno stupanja na dužnost ministra, Horvat je bi bio županijski vijećnik u Skupštini Međimurske županije i kao član uprave do kraja prošle godine radio je u ludbreškom poduzeću EnergyPlus d.o.o.. Plaća mu je bila 22.040,00 bruto, odnosno mjesečno 15.200 neto.

Od ostalih prihoda naveo je mjesečni iznos od 420 kuna od nesamostalnog rada. Njegova supruga zaposlena je u FINA-i i godišnje zarađuje 75.872,52 kuna neto plaće. Ministar Darko Horvat od imovine posjeduje stan u Zagrebu površine 84 metara kvadratnih u katastarskoj općini Trešnjevka, čija se vrijednost procjenjuje na 1 milijun kuna i koji je kupljen zaduženjem kod banke, odnosno kreditom.

Od pokretnina u kartici je naveo da posjeduje Renault Megane iz 2004. godine, vrijedan 30.000 kuna. Auto je kupljen iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada. Naveo je i kredit čiji je nosioc obaveze njegova supruga. Riječ je o kreditu od 135.000 eura koji je na 25-godišnji otplatu podigao 2009. godine. Darko Horvat prijavio je i štednju od 60.000 kuna što je prihod od prodaje imovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije