Žene SDP-a humanitarno: Prodaja tulipana za Zakladu Ane Rukavine

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira u subotu, 9. travnja 2016., diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine“.

Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – omiljenog cvijeta Ane Rukavine – prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade “Ana Rukavina”. Od početka rada Registra 2007. godine, broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je sa skromnih 150 na 50.832 potencijalna darivatelja, od čega su 47.424 darovana uzorka tipizirana.

U svijetu postoji velik broj bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu pronaći podudarnog darivatelja. Zahvaljujući Registru, do danas je u Hrvatskoj provedeno 59 transplantacija matičnih stanica, odnosno, pružena je nada za spas 59 života!

Socijaldemokratski forum žena SDP-a dao je u proteklih devet godina velik doprinos razvoju Registra. S istim žarom organiziraju i ovogodišnju akciju.

Na području Međimurske županije, provoditi ćemo je u subotu 09. travnja 2016. u vremenu od 9 – 12 sati i to na slijedećim lokacijama:

– u Čakovcu na Trgu Republike,
– u Prelogu na tržnici, Glavna 29
– u Murskom Središću na tržnici, Trg Braće Radić
– u Nedelišću ispred zgrade Općine.

– Pozivamo naše sugrađane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana pridonesu funkcioniranju Registra i povećanju šansi za ozdravljenje oboljelima od leukemije – poručuju iz SDP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije