Karamarko: Isplata 1000 eura za novorođenčad najvjerojatnije kreće od 1. rujna

U tijeku je treća sjednica Hrvatskog sabora. Zastupnici tijekom aktualnog prijepodneva postavljaju pitanja premijeru Tihomiru Oreškoviću i članovima njegove Vlade, a Orešković danas prvi put odgovara na njihova pitanja. Sjednica Hrvatskog sabora trebala bi potrajati do sredine srpnja.

Svoja pitanja najavila su 42 zastupnika, a na dnevnom redu zasjedanja za sada je 40-ak točaka.

Uz razna izvješća, pred zastupnicima je niz zakona, kako onih koje je predložila Vlada, tako i zakona iz zastupničkih klubova, posebice oporbenih. Vlada je, tako, Saboru predložila izmjene Općeg poreznog i zakona o porezu na dobit, izmjene Zakona o faktoringu. Pred Saborom su i izvješća o radu za prošlu godinu koje su poslale pučka, te pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, ravnopravnost spolova, prava djece.

Oporbeni klubovi u proceduru šalju dvije interpelacije, SDP o švicarskom franku, a Reformisti Radimira Čačića o reguliranju rada na određeno vrijeme.

Dnevni red sjednice Sabora možete pogledati ovdje.

SDP-ov Domagoj Hajduković pitao je potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka za najavljene mjere od 1000 eura za novorođenčad, a Karamarko je rekao da isplata kreće najvjerojatnije od 1. rujna.

– Vlada je tu dva mjeseca, vi ste imali četiri godine pa niste ništa učinili po tom planu. Dakle, socijalna osjetljivost – nula – rekao je Karamarko.

– Znate kako stari Latini kažu – obećanje ludom radovanje – reagirao je Hajduković.

Tijek sjednice uživo možete pratiti na Vecernji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije