Knjižnica i Dječji vrtić Kotoriba pozitivno poslovali u prošloj godini

Na početku 20. sjednice Općinskog vijeća Općine Kotoriba učenici 8.b razreda OŠ Jože Horvata vijećnicima su prezentirali svoj projekt ‘Ignac Svetomartinski’ s kojim su se predstavili na Smotri Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije, koja je 1. travnja održana u Srednjoj školi Čakovec.

Tara Posavec, Dino Jakupak, Magdalena Frščić i Lena Marija Ludaš istaknuli su kako je Ignac Svetomartinski Stariji rođen 28. 10. 1718. godine u Kotoribi. Bio je istraživač Amazone u Brazilu, kraljevski matematičar, astronom portugalskog dvora i autor prve kajkavske gramatike. Umro je 15.4. 1793. godine u Belici. U sklopu projekta škola je izdala brošuru Mali, veliki ljudi moga zavičaja – Ignac Svetomartinski te je odlučeno da se datum njegovog rođenja u školi obilježava kao Dan Ignaca Svetomartinskog.

Njihova je mentorica učiteljica povijesti Romina Volar i isti će predstaviti na državnoj smotri koja će se 21. svibnja 2016. godine održati u Zagrebu.

U nastavku sjednice sve odluke i izvješća jednoglasno su prihvaćena. Između ostalog, na dnevnom redu našla su se izvješća o radu i poslovanju Knjižnice i čitaonice Kotoriba i Dječjeg vrtića Kotoriba za prošlu godinu. I jedna i druga ustanova lani su pozitivno poslovale. Tako je DV ostvario višak prihoda od 51.505 kuna. Ravnateljica Maja Jambrešić kazala je kako je rad organiziran u dvije odgojne skupine – mlađa i starija, a na kraju prošle godine vodili su brigu o 45 djece.

Mjesečna ekonomska cijena za 10 satni program iznosi 1.375 kuna, od čega 60 posto sufinacira Općina, a 40 posto ide na teret roditelja. Ravnateljica je navela da se vodi briga o unutarnjem i vanjskom uređenju, ali i istaknula potrebu za formiranjem jasličke skupine na način da bi se za te potrebe dogradio vrtić, ali i dobila manja sportska dvorana. Projekt je za sada u fazi izrađivanja projektne dokumentacije.

V.d. ravnatelja Knjižnice i čitanice Mario Friščić u izvješću je naveo da je ova ustanova lani imala 186 članova te je posuđeno ukupno 4073 knjiga. Knjižnica posjeduje knjižni fond od 13.806 naslova. Godina je također završena u plusu u iznosu od 10.850 kuna. Spomenimo da je prihvaćeno i izvješće o radu i poslovanju DVD-a Kotoriba koje je podnio predsjednik Gabrijel Friščić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije