Sve više krađa u Orehovici, u ophodnju žele uključiti i lovce

U sklopu 17. sjednice Općinskog vijeća Općine Orehovica vijećnik Marko Hunjadi pitao je kada će se nastaviti radovi na izgradnji dvorane pri OŠ Orehovica. Na to pitanje mu je odogovorio načelnk Franjo Bukal.

– Nažalost Općina Orehovica nije vlasnik dvorane ni sufinancijer izgradnje. Županu Matiju Posavcu iz Vlade i nadležnog ministarstva puno je obećano, da će biti osigurano 5,5 milijuna kuna, a Županija bi preuzela troškove opremanja.

Župan je prilikom posjeta Općini Orehovica rekao kako su ugovori spremni za potpis u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta, ali da ih još uvijek nije nitko nije potpisao. Općina Orehovica ne može sudjelovati u ovoj investiciji, što zbog svog položaja što zbog financijskih mogućnosti – kazao je Bukal. Rekao je također da je svjestan da Županija ne može sama ući u taj projekt i da bi uključivanje Vlade Republike Hrvatske značilo veliko rasterećenje županijskog proračuna.

– Drago mi je da na općinskoj razini pripadnici raznih političkih stranaka nastupaju jedinstveno na dobrobit zajednice u kojoj žive, ali da to nije situacija na državnoj razini i zbog toga dolazi do sve neravnomjernijeg razvoja – završio je.

Snježana Šafarić pitala je utječe li takva politička razdvojenost i na učestalu pojavu krađa, na što je Franjo Bukal odgovorio da takva politika stvara i lošu socijalnu politiku i navike koje su uzrok sve većem broju krađa i teških krađa.

Krađe su počele i po poljima o čemu je razgovarao i s načelnikom PP Čakovec Krešimirem Jurčevićem. Složili su se da PU međimurska na raspolaganju ima premalo policajaca, te se u ophodnje trebaju uključiti i lovačka društva, te da se treba postaviti što je više moguće kamera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije