MDS protiv podcjenjivanja Međimurja

Na konferenciji za medije, na glavnom čakovečkom trgu, stavove iz naslova u ime Međimurskog demokratskog saveza iznio njegov predsjednik Željko Pavlic:

– Međimurski demokratski savez sazvao je konferenciju za medije kako bi ukazao na neke događaje i okolnosti iz ove predizborne kampanje za koje mislimo da predstavljaju podcjenjivanje Međimurja. Tu prvenstveno mislimo na ponašanje nekih političara, ili bolje rečeno političkih manekena, koji do sada, do izborne kampanje, nisu posjetili Međimursku županiju i nisu pokazivali interese za rješavanje problema prisutnih u Međimurju. Kao primjer, a mnogi, pogotovo političari velikih stranaka sa sjedištima u Zagrebu, se ponašaju tako, može nam poslužiti posjet potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i čelnika Mosta Bože Petrova, kako je tituliran u medijima, Čakovcu, kaže Pavlic.

– Ono što nama smeta je činjenica da ne pamtimo da je Božo Petrov do sada, kao važeći ili tehnički potpredsjednik Vlade RH službeno posjetio Međimurje, kako bi se upoznao sa problemima iz svojeg resora, a kojih u Međimurju, na žalost, ima. No, očito je, predizborna kampanja je jedno, a služenje građanima drugo. Zapravo cinično zvuči kada gostujući političari u ovoj kampanji objašnjavaju razloge dolaska, citiram jednu takvu izjavu: ‘Pokušat ćemo razgovarati s ljudima, kako bi iz prve ruke čuli kakvi ih problemi muče’ – rekao je Pavlic pa upitao i konstatirao:- Nije li kasno sada se upoznavati s problemima, sada treba nuditi rješenja.

– Slično se ponašaju i neki predsjednici nacionalnih stranaka koji u Međimurje navraćaju također samo u okviru izbornih kampanja ili na godišnje skupštine svojih županijskih organizacija. Pa čak kad su i predsjednici Vlade RH kao da zaobilaze Međimursku županiju, za razliku od nekih drugih županija. MDS ovakvo ponašanje ocjenjuje podcjenjivačkim za Međimurje! –bio je oštar Pavlic.

Do istog zaključka možemo doći i promatrajući, iz međimurske perspektive, sastav izbornih listi za ove izbore. Na izbore u III. izbornoj jedinici izlazi 17 kandidacijskih listi. Jedina lista na kojoj je svih 14 kandidata s međimurskom adresom je lista MDS-a, samo dvije liste, MDS i ŽIVI ZID, imaju kandidata i kandidatkinju na 1. mjestu liste, na ostalim listama nacionalnih stranaka, kandidati iz Međimurske županije, nalaze se, u pravilu, na 3. mjestu. Znači nakon kandidata iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Takav odnos prema kandidatima iz Međimurske županije doveo je do toga da je u posljednjem mandatu Hrvatskog sabora Međimurje imalo samo 2 zastupnika, dok ih je u prethodnom mandatu bilo 6.

– MDS ovakva ponašanja političara i političkih stranaka ocjenjuje podcjenjivačkim za Međimurje, jer je očito da su nekim političarima i političkim strankama važni jedino glasovi koje će dobiti u Međimurju, a obećanja i potrebe Međimurja će ubrzo poslije izbora biti zaboravljene. Takvu situaciju mogu promijeniti samo međimurski birači! –poručio je Pavlic.

MDS na ove izbore izlazi sa listom na kojoj je svih 14 kandidata iz Međimurja, koji žive i rade u Međimurju i koji znaju koji problemi tište Međimurke i Međimurce. Ulaskom MDS-a u Hrvatski sabor, Međimurje bi dobilo zastupnika čiji se interes ne bi izgubio u interesima neke nacionalne stranke. MDS na ove izbore izlazi sa programom Međimurska putovnica koji je okrenut Međimurju i predlaže rješenja za neke najakutnije probleme koji tište Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije