Dani Pribislavca: Sve je vidljiviji napredak u razvoju mjesta

>> Dani Pribislavca: Sve je vidljiviji napredak u razvoju mjesta

Na prostoru uz dvorac Kaštel i ove je godine održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec povodom Dana Općine. Tom prigodom općinska načelnica Višnja Ivačić je kazala kako je Općina Pribislavec i usprkos određenim specifičnostimai dalje sredina koja je ugodna za život. Najvažnije u stvaranju kvalitete življenja čine ljudi koji prvenstveno potvrđuju visoki prag tolerancije i marljivosti.

U razvojnom ciklusu mjesta stvara se pozitivni napredak, a paralelno i problemi. – Smatram i uvjerenja sam, nastavila je Ivačić da se problemi moraju rješavati i na tom tragu i ustrajem s vijećnicima OV, Jedinstvenim upravnim odjelom, izvršnim čelnicima, Savjetodavnim timom, Socijalnim vijećem, Vijećem za prevenciju, odborima i predsjednikom OV-a. Svim navedenim strukturama zahvaljujem se na doprinosu i odvojenom vremenu u razvoju mjesta.

Govoreći o ostvarenim projektima tijekom minule godine općinska načelnica kazala je kako je završena I. Faza javne rasvjete u Industrijskoj ulici – sufinancirana od Ministarstva gospodarstva u iznosu 150.000 kuna. Stručnjaci kvalificiraju istu za najljepšu izvedbu u Međimurju i šire. Kandidirali smo II. Fazu izvedbe javne rasvjete.

Završena je Rekonstrukcija Dječjeg vrtića,sufinancirana u iznosu od 399.401,53 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Isto tako dd Ministarstva kulture prihvaćeni je projekt Hidroizolacija i kapilarna vlaga na objektu Društvenog doma, II. Faza, a nastavak radova slijedi početkom rujna i ministarstvo sufinancirat će ga iznosom od 70.000,00 kuna.

Od Ministarstva kulture prihvaćeni je projekt Sanacija tornja dvorca Kaštel u iznosu od 200.000,00 kuna i radovi slijede nakon provedenog postupka javne nabave odnosno u rujnu. Završena je izvedba fasade na sportskom objektu NK Polet sufinancirana prema programu energetske obnove od Ministarstva gospodarstva u iznosu 87.600,00. Priprema se projektna dokumentacija za uređenje vanjskog prostora Društvenog doma; kao i projektna dokumentacija za energetsku njegovu energetsku obnovu.

Uskoro će se provesti natječaj o vizualnom identitetu Općine Pribislavec

– Pozivam mještane Pribislavca, kazala je Ivačić na sjednici, da se uključe u natječajnom postupku i pomognu u realizaciji identiteta mjesta. Isto tako na sjednici je spomenuto kako se osim investicijskih programa u Općini Pribislavec aktivno se prate studenti, njih 35,te , predškolci u programu Dječjeg vrtića, tu je Program prevencije zdravlja, potpomaganje braniteljima u postupku legalizacije objekata, udruge mjesta prema kandidiranim projektima na natječajima i mnogo drugih potreba mještana.

Škola i dvorana nastavljaju se graditi čim nova vlada odobri sredstva

Uz pozdrave koje je uputio svim mještanima povodom proslave obilježavanja Dana Pribislavca, međimurski župan Matija Posavec osvrnuo se i na nastavak izgradnje nove škole i sportske dvorane. – Najveći, odnosno kapitalni projekt Općine je zasigurno nova škola, kazao je tom prigodom Posavec.

Do sada je u tu uloženo šest milijuna kuna, ako ne i više ako se pridoda komunalna infrastruktura, međutim to su bili radovi koji su završeni krajem prošle godine. Ove godine , nastavlja župan, Vlada RH je zaustavila taj projekt, tako da očekujemo kako će se to promijeniti u nekoliko zadnjih mjeseci ove godine. Meni je iskreno žao zbog toga, ali ćemo to sljedećom vladom to riješiti i vjerujem, uspjeti nadoknaditi do sada sve propušteno.

Spomenimo i to da su uz mnogobrojne mještane na sjednici bili uz domaćine, općinsku načelnicu Višnju Ivačić i njezinog zamjenika Josipa Grašića i predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat, međimurski župan Matija Posavec i njegova zamjenica Sandra Herman , zatim,predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenicom Petrom Kovačić, načelnik slovenske Općine Šentrupert Rupert Gole, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec i njegov zamjenik Josip Šipek, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić Općine Mala Subotica Vladimir Dominić i Općine Belica Zvonimir Taradi, a sve njih na samom je početku blagoslovio i na molitvu pozvao mjesni župnik, vlč. Tomislav Kos.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije