Poznati dobitnici javnih priznanja Općine Kotoriba, evo tko su oni

U utorak 30. kolovoza je Općinsko vijeće Kotoribe na 22. sjednici s 5 glasova ‘za’ i 3 ‘suzdržana’ potvrdilo dobitnike javnih priznanja Općine Kotoriba koja se dodjeljuju povodom Dana Kotoribe. Dobit će ih zaslužni pojedinci i pravne osobe na svečanoj sjednici OV-a u petak 16. rujna.

Općinske zahvalnice će primiti: Matija Zadravec, Marko Horvat i Prva muška ekipa STK ‘Kos/Kotoriba za iznimne sportske uspjehe. Medalju općine primit će Siniša Seličanec za dugogodišnji uspješan rad u Košarkaškom klubu ‘Kotoriba’ kao i Vlado Mikulan za isto takav rad u NK ‘Graničar’. Općinska plaketa bit će dodijeljena Stanislavu Soviću za iskazano domoljublje i uspješan rad u mjesnim udrugama, dok će grb Kotoribe biti dodijeljen Ivanu Ujlakiju za izuzetan doprinos u gospodarskom razvoju općine.

Do javnih priznanja se dolazi na način što kandidate predlažu općinske udruge ili pojedinci. O njima tada raspravlja Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Kotoriba, a konačnu odluku donosi OV-e. Na posljednjoj stepenici nije išlo sve tako glatko pa iz tih razloga proizlazi da oduka nije donijeta jednoglasno.

Nezavisni vijećnik Stanko Vugrinčić je u osobno ime i u ime vijećnika SDP-a predložio Sinišu Seličanca za više priznanje-plaketu Kotoribe jer prema kriterijima udovoljava tim uvjetima. Za takav prijedlog bila su samo dva vijećnika.

Ovo je bio ‘okidač’ za ponovno raspravu o kriterijima koje bi, kako je rekao općinski načelnik Ljubomir Grgec (SDP), valjalo već jednom promijeniti i precizno ih definirati jer oni su ti koji pridonose tome da nagrade gube na ‘težini’. Vrativši se 20 godina unatrag, rekao je kako pri svakoj drugoj ‘hiži’ u Kotoribi ima bar jedan dobitnik, a ima onih koji su i dva puta nagrađivani. – Vrijeme je za promjenu pravilnika – poručio je.

K tome valja dodati kako je Vijeće radilo sa svega osam vijećnika!? Izostala su tri vijećnika HDZ-a i dva SDP-a. Očito sezona godišnjih odmora za neke nije završena, a neki su zacijelo imali važnijih poslova od onih za koje su se u političkom djelovanju opredijelili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije