Milanović: Ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je danas da se više neće kandidirati na unutastranačkim izborima.

– Nakon jučerašnjih rezultata ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a – rekao je Milanović na današnjoj je konferenciji za medije u sjedištu stranke na Iblerovu trgu. – Očekujem da tijela stranke donesu odluku o raspisivanju izbora. Po mom sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017. – rekao je Milanović.

Milanović je rekao da za nikad manji odaziv nisu krivi građani. – Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku, onima koji nisu ne zamjeram, očito je neki dublji poremećaj prisutan u hrvatskoj politici i društvenom životu, ali to ne može služiti kao izgovor – rekao je Milanović, koji je ponovio da od velike koalicije neće biti ništa.

Milanović je rekao da je bitno imati jasan stav i čvrsto se boriti. Rekao je da su standardi za SDP neusporedivo viši nego za drugu stranu. – Ali ja sam to odabrao i znao sam da će to biti moj put, i to će i dalje biti moj put – rekao je Milanović, naglašavajući da će SDP i dalje biti njegova stranka.

U SDP-u očekuju da će novo vodstvo dobiti do početka prosinca, a kao mogući kandidati za Milanovićeva nasljednika spominju se Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić. Milanović SDP vodi od 2007., no stranka izbornu pobjedu nije ostvarila od parlamentarnih izbora 2011.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije