Rebalansom povećan općinski proračun za pola milijuna kuna

Pod predsjedanjem svog predsjednika Dražena Crnčeca, sinoć je održana 29. sjednica Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri, koja je započela Aktualnim satom na kojem je općinski načelnik Franjo Makovec vijećnike izvijestio o događanjima između dvije sjednice te najavio određene aktivnosti, a odgovorio je i na nekoliko vijećničkih pitanja iz oblasti poljoprivrede, komunalne infrastrukture, o izgradnji športske dvorane i zagađivanja okoliša u pojedinim naseljima.

Vijeće je donijelo I. izmjene i dopune Općinskog proračuna za 2016. godine, kojima se proračun s planiranih 4.262.000 kuna povisuje na 4.765.350 kuna.

Uz manje primjedbe nekoliko vijećnika donijeta je Odluka o dodjeli općinskih Javnih priznanja, koja će dobitnicima biti uručena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća 11. studenog u Termama Sveti Martin. Dobitnici su: Stanko Sedmak, Anđelka Klemenčić, OPG Goričanec, LD Trčka, Dječji vrtić Ribica i Benzinska postaja Sveti Martin.

Za suca porotnika Općinskog suda u Čakovcu i suca porotnika za mladež, Vijeće je imenovalo Stanka Perčića iz Žabnika.

Dražen Crnčec i Petra Novinščak vijećnicima su govorili o dojmovima s dodjele ‘Međunarodnog zlatnog cvijeta’ u Kanadi, rekli kako je Svetom Martinu na Muri za samo dva boda izbjeglo osvajanje glavne nagrade u kategoriji, te izvijestili kako su uspostavljeni brojni kontakti s turističkim destinacijama iz cijelog svijeta.

Predstavljen je i program obilježavanja i proslave ‘Martinja 2016.’ koje započinje u utorak 08. studenog i završava u subotu 19. studenog.

Općinska tajnica Vlatka Županec rekla je kako se za kuhanje ‘Martinskog vinskog gulaša’ do sada prijavilo čak 38 ekipa, ali da se prijave još zaprimaju u Općinskoj upravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije