Stjepan Kovač i dalje želi biti gradonačelnik Čakovca

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač danas je gostovao na N1 televiziji i tom prilikom najavio svoju ponovnu kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima.

Kovač je naglasio kako je spreman preuzeti funkciju u najodgovornijim tijelima SDP-a, kao i to da njegovo lokalno iskustvo i uspjeh u vođenju grada mogu znatno pridonijeti na nacionalnoj razini.

– Snaga stranke i njezinih članova očituje se na lokalnoj razini. Čakovec je grad u kojem SDP čvrsto drži vodeću poziciju i tako će i ostati. Socijaldemokracija je dio naše tradicije, utkana je u kulturne vrijednosti i to je sasvim sigurno i jedan od razloga zašto je naš grad toliko uspješan. Spreman sam raditi na tome da uspješan model upravljanja Čakovcem prenesemo i na nacionalnu razinu – izjavio je gradonačelnik Kovač.

– Čakovec je grad koji nosi titulu grada s najnižom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj, no prostora za napredak svakako ima. Naš grad bilježi indeks razvijenosti od 102.52 posto. Jedan od razloga je i taj što neprestano na informatizaciji, digitalizaciji i privlačenju različitih investicija i projekata zahvaljujući kojima Čakovec postaje pametan grad.

Predvodnici smo tog trenda u Međimurskoj županiji, trenutno smo u fazi proširenja besplatnog interneta iz centra, uvodimo dinamičku javnu rasvjetu, koja je manje štetna za okoliš nego klasična rasvjeta, a uveli smo i hibridna vozila za zbrinjavanje otpada i sustav prijevoza javnim elektrobiciklima. Osim toga, ne mogu ne spomenuti i bogat sadržaj Adventa kojim Čakovec može parirati svim gradovima u Hrvatskoj – zaključio je Stjepan Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije