ŠTRIGOVA Za socijalnu skrb 115.000 kuna, znatno više nego lani

Socijalna skrb svojih žitelja jedna je od najvažnijih stvari čelnih ljudi Općine Štrigova i njezinih službi, posebice Jedinstvenog upravnog odjela, a Program socijalne skrbi za 2017. godinu, snažan dokument koji korisnicima socijalne skrbi jamči određenu sigurnost u njihovim životima.

Tako će ove godine za socijalnu skrb i druge novčane pomoći osigurati 115.000 kuna (lani, 72.000 kuna), kao pomoć socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, nezaposlenima, bolesnim i nemoćnim, osobama s invaliditetom, djeci, mladeži i ljudima starije dobi.

Time i takvima podmiriti će se dio troškova stanovanja, prehrane u školi, maturalnih i učeničkih putovanja, nabave ogrijeva, prigodnih poklona uz značajnije blagdane, pomoć kod rođenja djeteta, podijeliti jednokratne novčane pomoći i rješavati hitne intervencije na stambenim objektima. U sto postotnom iznosu (100%) financirati će se troškovi boravka djece u Dječjim vrtićima.

Točnije, u visini od 100% troškova za troje djece, obvezno godinu dana prije polaska u osnovnu školu a uz uvažavanje mišljenja nadležnog centra za socijalnu skrb i prije polaska u osnovu školu zbog stručnog mišljenja psihologa, pedagoga, pedijatra, logopeda….

Ova mjera je izuzetno važna za područje općine koja se nalazi uz samu državnu granicu. Svi novci osigurati će se iz općinskog proračuna za 2017. godinu, a koristit će ih 80-tak pojedinaca ili obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije