OPĆINA ŠENKOVEC Vladajućem HNS-u i HSU-u priključio se HSS

Jučer (četvrtak) je u društvenom domu u Knezovcu potpisan Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu i radu lokalne samouprave u Općini Šenkovec. Potpisali su ga u ime Podružnice HNS-a Šenkovec predsjednik Vladimir Novak, mag. mus., HSU-a Šenkovca predsjednik Antun Juras, koji je ujedno i predsjednik OV i predsjednik Podružnice HSS-a Šenkovec Darko Novak.

– Potpisani sporazum je novi početak dosadašnjih i vladajućih koalicijskih partnera u Općini Šenkovec, HNS-a i HSU-a, osnažen s kolegama iz Podružnice HSS-a, a što je jamstvo da i u naredne četiri godine uspješno, kao i dosada, obnašamo vlast na kojoj smo gotovo sedam godina – istaknuo je čelnik HNS.

Za sadašnju vladajuću koaliciju je rekao kako je ona bila koalicija dogovora, a ne koalicija jednoumlja i to je jedna prijateljska koalicija. Izrazio je radost što se im se priključio HSS. – Dugo smo razgovarali, ali nam nije trebalo dugo da se na kraju dogovorimo – istaknuo je Novak, mag.mus. i izrazio nadu i uvjerenje kako će ove tri stranke u naredne četiri godine činiti novu općinsku vlast.

Ovom činu su svjedočili brojni članovi stranaka, tako da je velika dvorana bila premala za sve znatiželjnike, a kao gosti ovdje su bili Zoran Vidović, predsjednik Županijske organizacije HSS-a i dopredsjednik Županijske organizacije HSU-a Marijan Marcijuš.

– Prije svega politika bi trebala imati svoj cilj, stvaranje preduvjeta za boljitak svojih sredina. Vidljivo je da je dosadašnja općinska vlast, a što dokazuje ovo mnoštvo, kako se je radilo u Općini Šenkovec, a kao zamjenik međimurskog župana mogu izraziti vrlo dobru suradnju sa Županijom.

Posebno mi je drago što sam aktivno sudjelovao u realizaciji niza općinskih projekata i manifestacija koje su se dešavale u vašoj Općini- istaknuo je Vidović, izrazivši zadovoljstvo što HSS na terenu odabire svoje suradnike, koalicijske partnere. – Drago mi je što će općinski HSS biti stup uspjeha ove koalicije – rekao je na kraju uputivši čestitke svojoj općinskoj organizaciji za odabir pravih koalicijskih partnera. Uz njega, radost koalicije prigodnim su riječima popratili čelnici stranaka kao i čelnik HSU-a.

Općinski načelnik Saša Horvat iskoristio je trenutak da istakne sve evidentne rezultate Općine Šenkovec koji ju time svrstavaju u red razvijenih i vodećih općina u Međimurskoj županiji, a bila je to prilika da progovori o onome što Općinu očekuje sutra gdje ni u kojem slučaju neće biti zapostavljeno ni Općini pripadajuće naselje Knezovec.

Skupu se je obratila Jelena Fuss, jedna od najaktivnijih vijećnica i članica HSU. Ona je vodila Socijalno vijeće u Općini koje je na inzistiranje HSU-a i razumijevanja OV-a promijenilo uvjete života velikog broja ovdašnjih umirovljenika te obećala kako će u narednom periodu u ovoj lokalnoj sredini doći još bolji dani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije