MDS Cvijeće od papira simbol je radišnosti i kreativnosti međimurskih žena

Međimurski demokratski savez i će ove godine obilježiti Međunarodni dan žena darivanjem Međimurki tradicijskim cvijećem od papira koje godinama izrađuje gospođa
Terezija Pavlic iz Svete Marije. Cvijeće od papira simbol je radišnosti i kreativnosti međimurskih žena. Ova aktivnost MDS-a održat će se u subotu, 4. ožujka u Čakovcu na Trgu Republike, u vremenu od 9 do 11 sati.

– MDS povodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena koristi priliku da upozori na velike teškoće koje pripadnice ženske populacije i dalje imaju u sferi radnih prava i majčinstva.

Naime, žene su i danas slabije plaćene nego muškarci na istom radnom mjestu, veliki broj žena, pogotovo u Međimurju, radi na teškim radnim mjestima u tekstilnoj, obućarskoj industriji i trgovini za najnižu satnicu i plaću.

Također, majčinstvo je ugroženo i radom na određeno vrijeme i mogućim otkazima trudnicama i majkama sa više djece. MDS se zbog toga zalaže da se zakonskom regulativom izjednače plaće muškaraca i žena za isto radno mjesto, da se minimalna plaća poveća na 3. 100 kuna netto i da se trudnicama i majkama osigura rad na neodređeno vrijeme, što bi bio veliki doprinos i pronatalitetnoj politici – poručuje Željko Pavlic, predsjednik MDS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije