BUNJAC kandidat Živog zida za međimurskog župana

Na današnjoj konferenciji za medije Živi zid je u Čakovcu predstavio Branimira Bunjca kao kandidata stranke za međimurskog župana. Za aktualnog saborskog zastupnika koji predstavlja III. izbornu jedinicu u Hrvatskom saboru predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je rekao da će se boriti protiv nepotizma u županiji, gradovima i općinama.

– Borit će se i protiv straha koji tjera naše građane na iseljavanje iz domovine, straha ako ne pripadate političkim elitama da nećete uspjeti – naglasio je Sinčić. Rekavši kako je Bunjac jedan od petorice najaktivnijih saborskih zastupnika istaknuo je da je predstavnik novog vremena koje treba nove ljude. – Takvi ljudi će zastupati druge, a ne gledati svoje interese – izjavio je.

Saborski zastupnik Branimir Bunjac predstavljajući svoj progoram kazao je da nudi alternativu i nadu građanima koji nisu zadovoljni političkim strukturama na vlasti u Hrvatskoj već 27 godina. 45-godišnji Bunjac je, osvrčući se na trogodišinje postojanje stranke u Međimurju, rekao da imaju iskustvo i da sada misle ozbiljno.

Tu izjavu potkrijepio je planom izlaska na izbore sa svojim listama u 15 od 25 općina i gradova u Međimurju. Poručio je da neće kolirati ni s HDZ-om ni SDP-om, ali ni HNS-om. Za HNS je rekao kako ima sporazum sa SDP-om, ali ozbiljno razmišlja o prelasku u HDZ-ov tabor.

Smatra da HNS možda ima kojeg dobrog kandidata, ali da na nacionalnoj razini ne uljevaju povjerenje i sigurnost. – Tako da nećemo koalirati ni s HNS-om, ali ni Reformistima koji su nastali od njih – jasan je bio oženjen otac dvoje djece koji živi u Mihovljanu.

Obećao je privlačenje novog ciklusa investicija kroz regionalnu suradnju s državama u regiji. Poručio je da Međimurje treba iskoristiti svoje geografski položaj i blizinu zapadnoeuropskih država i progurati pilot projekte domaćih inovatara.

– Oni zbog mnogih razloga nemaju podršku države i ministarstava, vjerojatno jer nisu u stranačkom članstvu ili jer bi se time oslabio uvozni lobi, i za mnoge od njih nismo čuli. Treba zaštiti domaću proizvodnju s domaćim inovatorima – poručio je Bunjac.

Na konfereniji za medije predstavljeni su i kandidati za zamjenika župana, te za načelnike pojedinih međimurskih općina. Tako će Bunjčev kandidat za zamjenika župana biti Nino Vrhar, za načelnicu Strahoninca Petra Horvatić, za načelnika Donje Dubrave Dragan Pongrac, a kanidat za čelnog čovjeka Murskog Središća Miroslav Božić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije