RASPRAVA Treba li Svetoj Mariji Vijeće mjesnog odbora?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Svete Marije u ovom sazivu donijeta je Odluka o izboru članova Vijeća mjesnih odbora u Svetoj Mariji i Donjem Mihaljevcu. Oni će se održati istovremeno s lokalnim izborima.

U svezi toga razvila se šira rasprava o tome, treba li Svetoj Mariji uopće to Vijeće? Predsjednik VMO je Andreas Lisjak (MDS) je rekao kako su u svom mandatu održali svega tri sjednice, ali su članovi Vijeća sa suradnicima bili više angažirani na fizičkim poslovima koje je trebalo obaviti u Svetoj Mariji.

– Kada smo krenuli s osnivanjem Vijeća nismo znali da će načelnica biti profesionalka, a naša je intencija bila da budemo desna ruka, odnosno pomoć načelnici volonterki. S obzirom na suprotno, držim da Vijeće u Svetoj Mariji nije zaživjelo s obzirom na profesionalnu načelnicu, rekao je Lisjak.

Sudjelujući u raspravi, Željko Pavlic (MDS), član Županijske skupštine MŽ, je rekao kako je ideja o osnivanju VMO dobra samo što to tijelo u Svetoj Mariji nije dobilo mogućnosti za svoj rad za razliku od VMO Donji Mihaljevec koje je uzorno funkcioniralo.

Vijećnika HNS-a Željka Strbada iz Donjeg Mihaljevca je zanimalo zbog čega su se pravile razlike između ta dva tijela u Svetoj Mariji i Donjem Mihaljevcu? Raspravu je prekinula predsjednica OV Marija Frančić (HSS) kazavši kako bi ih rasprave o tome daleko odvele.

Dodajmo k tome kako je Vijeće u Donjem Mihaljevcu uspješno vodila Anamari Bartolić, donedavno članica HSS-a koja je potom prešla među nezavisne vijećnike.

Bilo pa prošlo. Vjerujemo da kroz četiri godine neće dolaziti do takvih rasprava jer samim izborom, odnosno formiranjem Vijeća u Svetoj Mariji ono mora djelovati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije