ZAPOČINJE utakmica za ‘uskrsnice’ po središćanskim mesnicama

Održana je 156. sjednica Stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće s koje se izvješćuje kako je Ministarstvo unutarnjih poslova gradu dodijelilo bespovratnih 91.245 kuna za sanaciju opasnih mjesta u gradu. Taj novac čini ukupni projekt (program) vrijedan 130.350 kuna, koji će biti utrošen za postavljanje dvaju radara u Murskom Središću te po jedan u Peklenici i Hlapičini.

Kolegij Međimursku županiju izvješćuje kako provodi akcije čišćenja okoliša te kako trenutno obavlja sanaciju dviju lokacija (Havlove i Pekleničke grabe) i naselja Sitnice gdje postoji dosta smeća i otpada. Gradonačelnik Dražen Srpak donio je Odluku o postupku izrade Procjene rizika od velikih nesreća i Radnu skupinu za njezinu provedbu.

Svim umirovljenicima čije su mirovine niže od 2000 kuna grad će dodijeliti ‘uskrsnice’ u bonu vrijednom 100 kuna za potrošiti u mjesnim mesnicama. Za sada sve ostaje prema popisu za ‘božićnice’, no ako netko nije na popisu, a smatra kako mu je mjesto treba se do 7. travnja javiti u Gradsku upravu ili Udrugu umirovljenika, pak će biti evidentiran i moći krenuti u borbu za mesne dobrote. Odobreni bonovi će se dijeliti od 10. travnja 2017. nadalje. I Župni Caritas od grada za ovu prigodu dobiva 1.500 kuna.

Kolegij izvješćuje kako je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU sklopljen Ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije Društvenog doma u Peklenici, po procijenjenoj vrijednosti od 302.000 kuna.

Odobreno je nekoliko novčanih potpora te udovoljeno zamolbama mještana i udruga za intervencije koje će riješiti određene probleme i ljudima omogućiti kvalitetniji život i bivanje u gradu. A bolje će biti korisnicima Društvenog doma u Hlapičini gdje će biti ugrađena nova PVC stolarija koju će za 13.000 kuna izraditi i ugraditi tvrtka ,Vnuk’ iz Vrhovljana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije