MDS protiv smjene Snježane Dominić, direktorice tvrtke MEISO

Međimurski demokratski se protivi prijedlogu CERP-a, Centra za restrukturiranje i prodaju, za opozivom direktorice tvrtke MEISO iz Goričana i smatramo da taj prijedlog nepotrebnim i štetnim za tvrtku, jer je direktorica tvrtku izvukla iz dubioza i sada posluje stabilno, i podcjenjivačkim za međimursko gospodarstvo i Međimurje, jer sugerira da međimurski gospodarstvenici nisu sposobni voditi uspješne tvrtke, pa im se moraju postaviti “menadžeri” iz Zagreba – rekao je na današnjoj konferenciji Željko Pavlic, predsjednik MDS-a.

Dodao je kako će se MDS solidarizira s predstavnicima tvrtke MEISO iz Goričana u njihovom protivljenju prijedlogu Centra za restrukturiranje i prodaju i Nadzornog odbora o opozivu direktorice MEISA Snježane Dominić, te najavu dolaska novog direktora Ivice Čapelije iz Zagreba.

– MDS se protivi ovom prijedlogu jer ga smatramo nepotrebnim i štetnim za tvrtku. Sadašnja direktorica u poduzeću je prije osam godina zatekla alarmantno stanje, no zajedno s radnicima uspjela je riješiti probleme. Uplaćuju se porezi i doprinosi, plaćena je svaka radna subota, redovito se plaćaju dobavljači. Broj zaposlenih povećan je na 462 (za gotovo 100 ljudi), a ujedno su u MEISU plaće, iako nevelike (3.200 kuna neto) redovite.

Od države kao vlasnika u 78% udjela nije dobivena gotovo nikakva pomoć, a MEISO je jedina tvrtka iz obućarsko tekstilne branše u portfelju CERP-a koja posluje pozitivno. Iz svega navedenog nije nam jasno koji su to gospodarski razlozi naveli CERP da predloži opoziv sadašnje direktorice – rekao je dalje Pavlic.

Iz njegovog daljnjeg izlaganja se vidi kako MDS ovaj potez CERP-a ocjenjuje i podcjenjivačkim za međimursko gospodarstvo i Međimurje, jer se njime sugerira da u Međimurju nema kvalitetnih stručnjaka za vođenje firmi, već oni moraju doći iz Zagreba. A čemu onda silni hvalospjevi o kvaliteti međimurskog gospodarstva i brojne nagrade i priznanja međimurskim poduzetnicima?

Ovaj prijedlog CERP-a pljuska je međimurskom gospodarstvu i Međimurju – podvukao je Pavlic i nastavio:– Na kraju, postavljamo pitanje koji su stvarni razlozi ove moguće smjene. Da li se odgovor nalazi u samom nazivu Agencije, Centar za restrukturiranje i prodaju? Da li bi uloga novog direktora trebala biti upravo to “restrukturiranje i prodaja”?

A znamo što sve to nosi; racionalizaciju poslovanja, smanjenje radničkih prava, smanjenje broja radnih mjesta, rad u noćnim smjenama … Sve to kako bi bili privlačniji mogućem kupcu. Hoće li u taj paket sada ići i otpis duga? Otpis duga kojega, za razliku od drugih pa i privatnih tvrtki, država MEISU nije do sada otpisala ili omogućila otplatu.

Mi u MDS-u smatramo da bi najbolje rješenje bilo da na čelu tvrtke ostane sadašnja direktorica, iza koje stoje rezultati u stabiliziranju poduzeća i koja uspješno komunicira s radnicima i lokalnom zajednicom. Također, smatramo da bi konačno trebalo krenuti u radničko dioničarstvo MEISA.

Omogućiti radnicima kupnju udjela u 78% vlasništvu države. Bilo bi najpravednije da poduzećem upravljaju oni koji su ga godinama stvarali i koji su godinama u poduzeće ulagali svoj težak, ali slabo plaćeni rad. Tada, sigurni smo, ne bi svjedočili donošenju ovako loših odluka – rekao je na kraju Željko Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije