Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA DEKANOVEC proslavila 20. rođendan

OPĆINA DEKANOVEC proslavila 20. rođendan

Svečanost proslave 20 godina Općine Dekanovec započela je mimohodom kroz naselje uz pratnju Limene glazbe Dekanovec, školske djece, vatrogasaca, nogometaša, KUD-a i predstavnika Općine.

Program je dalje nastavljem u Domu kulture u Dekanovcu. Članovi Limene glazbe Dekanovec odsvirali su državnu himnu, a zatim je uslijedila minuta šutnje za sve preminule vijećnike i za sve ostale mještane kojih se rado sjećaju.

Program je vodila Mirjana Švenda koja je najavila recitaciju koju je izveo učenik Područne škole Dekanovec Sebastijan Sebolek. Prisutnima u dvorani obratila se Verica Grbavec, predsjednica Općinskog vijeća Dekanovec. - Glavni projekt su ljudi. Budimo danas zajedno sretni i ponosni na naš Dekanovec - poručila je i od srca je mještanima čestitala 20. rođendan spomenuvši i stihove Florijana Andrašeca: ... 'f tebi navek se se plodi, i zemljica dobro rodi'...

U programu su još nastupili supružnici Ana i Ivan Lisjak i mješovita pjevačka skupina koji su otpjevali dobro znane međimurske pjesme. Za mikrofon je stao i Ivan Hajdarović – načelnik općine Dekanovec. Spomenuo je kako je sagrađena cesta do rijeke Mure, a oni koji su prošli kroz Dekanovec mogli su vidjeti vizuru Dekanovca i pojas pješačko-biciklističke staze.

- Uspjeli smo prikupiti 7 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu koja je riješena, a nadamo se da ćemo realizirati i kanalizacijsku mrežu do 2023. godine. Dekanovcu je potreban i doktor, vatrogasni dom i multifunkcionalna dvorana, a najvažniji projekt su ljudi. Prije 50-60 godina bilo je masovno iseljavanje iz Dekanovca a tu žive skromni ljudi, ponizni i samozatajni - rekao je Hajdarović i zahvalio svima koji su u 20 godina doprinjeli kako bi Dekanovec bio po mjeri čovjeka.

Prigodnim riječima i česttikama prisutnima su se obratili međimurski župan Matija Posavec i saborski zastupnik Darko Horvat. Bila je to prilika da se svima zaslužnima uruče priznanja.

Zahvalnice su primili: NK "Mladost" Dekanovec – za ostvarena postignuća u području sporta te za doprinos u promoviranju Dekanovca – (predsjednik Stjepan Pintarić), SRD "Mura" Dekanovec – za izuzetan doprinos očuvanja prirode te za doprinos u promoviranju Dekanovca (predsjednik Martin Tomašek), KUU Florijan Andrašec – za promicanje i razvoj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva na području Općine Dekanovec (predstavnica KUU Ljubica Đurkin), LD "Fazan" Dekanovec-Podturen – za izuzetan doprinos unapređenja i afirmaciju lovstva, zaštitu divljači i ekologije na području Općine Dekanovec (predsjednik Jasmin Jambrošić), DVD Dekanovec – za izuzetan doprinos vatrogastvu i zaštiti od požara te promoviranju Dekanovca (predsjednik Tomica Kovačić), Limena glazba Dekanovec – za promicanje i razvoj kulturnog i umjetničkog stvaračlatva na području Općine Dekanovec (predsjednik Antun Peras), Područna škola Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada u području odgoja, obrazovanja i promoviraju Dekanovca (ravnateljica Martina Kivač), MOTO-TEKS d.o.o. Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada te za doprinos u promoviranju Dekanovca (direktorica Silvana Zdolec), Šantek d.o.o Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada u gospodarstvu i promoviranju Dekanovca (direktor Antun Šantek), Telemont d.o.o. Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezuktate rada te za doprinos u promoviranju Dekanovca (direktor Vladimir Sokač), Tatjana Dobošić – za osobitu uspješnost i rezultate rada u području odgoja i obrazovanja na području općine Dekanovec, Dražen Tot – za rezultate rada u području sporta i promoviranju Dekanovca, Miri Milan – za izuzetan doprinos u promicanju i razvoju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva na području Općine Dekanovec, Matija Sokač – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene kulture te promoviranju Dekanovca, Leonarda Krsnik – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene kulture te promoviranju Dekanovca i Marijana Blagus – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene ulture te promoviranju Dekanovca.

Pohvalnice su dobili: Stjepan Mesarek – za očuvanje i unapređenje lovstva te očuvanje okoliša i zaštitu prirode i divljači na području Općine Dekanovec, Tatjana Pintarić – za promicanje kulturnog nasljeđa kantora Florijana Andrašeca, Dražen Krnjak – za osobitu uspješnost i rezultate rada u ostvarenoj zajedničkoj suradnji na području kulture, doprinos vatrogastvu i promoviranju Dekanovca i Nikola Sebastijan Jambrošić – za promicanje kulturnog nasljeđa kantora Florijana Andrašeca.

Posebna zahvalnica načelnika uručena je Glazbenom sastavu Skandal bandu za izuzetan doprinos u promoviranju Dekanovca u području glazbe.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!