Vijesti / Politika
Politika
ZAJEDNIČKOM suradnjom do nove dvorane u Draškovcu

ZAJEDNIČKOM suradnjom do nove dvorane u Draškovcu

Međimurska županija i Grad Prelog sufinanciraju jednodijelnu sportsku dvoranu u Draškovcu. Svečanosti potpisivanja ugovora o javnoj nabavi radova na izgradnji sportske dvorane osnovne škole Draškovec prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, izvođač radova direktor TEHNIX d.o.o. Đuro Horvat i ravnateljica osnovne škole Draškovec Margit Mirić.

U Draškovcu se gradi jednodijelna sportska dvorana za 3,6 milijuna kuna!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Drago mi je da je ovim projektom gotov onaj sustav gradnje dvorana koje koštaju i do 15 milijuna kuna, već smo krenuli s gradnjom energetski učinkovitih, ali vrlo funkcionalnih dvorana po cijene koje su i do tri puta manje.

Model koji ima sve predispozicije da se pokaže uspješnim primijenit će se na preostale sportske dvorane koje je potrebno dovršiti i u drugim našim općinama poput Vratišinca, Svete Marije ili Svetog Martina na Muri“, napomenuo je prilikom potpisivanja ugovora župan Posavec te najavio nove projekte, u okviru velikog dana za jednu malu međimursku školu u kojoj je danas potpisan ugovor između izvođača radova tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca i Grada Preloga.

Kako je regulirano Sporazumom, sufinanciranje će biti po modelu 60% Županija, a 40% Grad Prelog. „Zahvalio bih svima onima koji su pridonijeli da smo došli do ovog čina potpisivanja sporazuma između izvođača i investitora, to su Grad Prelog i Međimurska županija, mislim da je to pravi put da jednim zajedništvom možemo napraviti sve što hoćemo“, osvrnuo se Kolarek.

Na samom kraju ravnateljica je rekla planove za novu dvoranu i način na koji će se ubuduće odvijati nastava. „Jedva smo dočekali tu investiciju koju priželjkujemo već godinama, nadamo se da ćemo od 1. rujna 2017., moći započeti jednosmjenski rad. Dvorana će biti višenamjenska, a naknadno će se s Gradom odlučiti za što će se točno koristiti“, objasnila je.

Izuzetna čast i zadovoljstvo je što možemo prezentirati nove tehnologije i nova rješenja kompanije Tehnix, koju ćemo demonstrirati u Draškovcu. Mjesto koje je centar kulture, vjerske kulture, gdje ćemo s gradnjom sportske dvorane zaokružiti zapravo sadržaj koji pripada, ne samo mjestu Draškovec i okolnim naseljima, nego jednu infrastrukturu“, rekao je pritom Horvat. Najavljena investicija veliki je izazov, a biti će sagrađena po novom modelu koji još nije viđen u ovom dijelu zemlje. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!