PRIBISLAVEC Matija Ladić predsjednik OV, načelnica bez većine

U utorak, 27. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec. Na lokalnim izborima održanim 21. svibnja za načelnicu je izabrana Višnja Ivačić ispred koalicije HNS-Laburisti-Reformisti-HSLS, dok su njezini zamjenici Krunoslav Kamenić i Željko Balog.

Što se općinskog vijeća tiče, koalicija HNS-Laburisti-Reformisti-HSLS dobila je 6 vijećničkih mandata, SDP 5 mandata, 2 vijećnička mandata pripala su pripadnicima romske nacionalne manjine, dok je 1 mandat osvojio HDZ.

Sjednicu je otvorio Milorad Novković, predstavnik iz Ureda državne uprave Međimurske županije koji je pročitao službene rezultate. Ono što je najzanimljivije na konstituirajućim sjednicama je izbor predsjednika općinskih vijeća i njegovih zamjenika.

Bila su dva prijedloga za predsjednika, Matija Ladić (SDP) i Kristijan Mihalic (HNS-Laburisti-Reformisti-HSLS). Sa 8 glasova (5 SDP, 2 romska nacionalna manjina i 1 HDZ) za predsjednika je izabran Matija Ladić. Za zamjenike su izabrani Saša Rakić (SDP) i Zoran Tomašić (HDZ).

Ladić se zahvalio na ukazanom povjerenju i pozvao, kako vijećnike tako i izvršnu vlast, na zajedničku suradnju za dobrobit Pribislavca. Ponudio je, kako kaže, ruku suradnje vijećnicima koalicije HNS-Laburisti-Reformisti-HSLS što oni, barem zasad, nisu željeli prihvatiti. Hoće li tu ruku suradnje prihvatiti, budući da Višnja Ivačić nema većinu u općinskom vijeću, saznat ćemo vrlo brzo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije