DEMANTIJ Višnje Ivačić, načelnice Općine Pribislavec o zadnjoj sjednici

Načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivančić poslala je demantij vezano na članak objavljen na našem portalu: PRIBISLAVEC Matija Ladić predsjednik OV, načelnica bez većine.

Demantij prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani, potpisnici demantija obraćaju se javnosti na iznesenim neistinama koje su napisane u članku i potvrđuju vjerodostojne podatke. Zadnji odjeljak Vašeg objavljenog teksta je neistinit i odgovorno tražimo objavu vjerodostojnih činjenica.

Koalicija za Pribislavec, HNS, HSLS, LABURISTI i REFORMISTI je nakon provedenih lokalnih izbora inicirala pregovaračke sastanke s predstavnicima SDP-a i HDZ-a. U tijeku pregovora razmjenjivali su se stavovi i zadnji poziv upućen od strane Koalicije prema SDP-u je bio da se oko pozicije predsjednika Općinskog vijeća pokuša dogovoriti da se četverogodišnji mandat podijeli prema modelima 2 godine predsjednik iz SDP-a i 2 godine predsjednik iz Koalicije, g. Kristijan Mihalic ili model 1+1+1+1 odnosno naizmjence.

Poziv je bio dostavljen ispred Koalicije prema SDP-u prije prošlotjednog blagdana i bilo je obećano da će se očitovati. No, međutim očitovanja nije bilo do same Konstituirajuće sjednice. Na samoj Konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pribislavec Koalicija je dostavila prijedloge ispred 1/3 vijećnika za formiranje Odbora prema predloženom redu. U prijedlozima za navedene Komisije i Odbore ispred Koalicije su bili navedeni i predstavnici SDP-a i HDZ-a kao što je i u jednom pregovaračkom postupku bilo i navedeno.

Na samoj Konstituirajućoj sjednici 1/3 vijećnika SDP-a, HDZ-a i NL Željka Baloga je predlagala samo svoje predstavnike i nije uključila predstavnike Koalicije. Politička kultura nalaže da se na dobrobiti razvojnih programa mjesta predlažu i predstavnici iz svih političkih opcija.

Važno je napomenuti da su sve pregovaračke postupke sa SDP-om i HDZ-om predlagali predstavnici Koalicije i da Koalicija nije zvala SDP, ne znam o čemu bi se pregovaralo.

Vijećnici Koalicije nisu opterećeni duhovima prošlosti i na izbore su na takav način izašli, već je motivacija daljni razvoj mjesta. Na samoj sjednici Koalicija nije prihvatila točke u kojima SDP, HDZ i NL Željka Baloga nije ni ponudila suradnju za vijećnike Koalicije, jer ih nisu ni predložili.

Vijećnici OV Pribislavec Elvis Horvat, Slava Toplek, Dragutin Prprović, Martina Kneklin, Gordana Žganec, Kristijan Mihalic, načelnica Višnja Ivačić i zamjenik Krunoslav Kamenić žele jasno spomenuti istinu i činjenice i moleportal oko objektivnosti izvješćivanja. Nakon objave demanta i neistina Koalicija ne želi sudjelovati u medijskim istupima.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije