OV SVETI MARTIN NA MURI Prva radna sjednica mladih snaga

Pod predsjedanjem svoje predsjednice profesorice Petre Novinščak, Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri održalo je svoju 2. sjednicu, koja je bila prva radna nakon konstituirajuće, a vodile su je nove, mlade snage.

Zanimljivo, ali istinito, Franjo Makovec, čovjek koji je 26 godina sjedio za vijećničkim stolom kao načelnik općine, sada je samo nazočio sjednici pokraj radnog stola, u ulozi županijskog vijećnika. A Mladen Dobranić, u najboljim godinama sada je ‘starac’ među vijećnicima.

Sjednica je započela Aktualnim satom na kojem je općinski načelnik prof. Dražen Crnčec vijećnike izvijestio o aktualnostima u općini s naglaskom na skore Dane turizma. Potom je vijeće imenovalo više komisija, povjerenstava i odbora, a prvo su imenovani Komisija za Statut, Poslovnik i normativu, kojemu je predsjednik Neven Zadravec, te Odbor za proračun i financije na čelu s Ividom Kutnjakom.

Dražen Crnčec, Martin Srša i prof. Petra Novinščak imenovani su za potpisnike dokumentacije financijskog prometa općine. Zatim je imenovano Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda s predsjednikom Mladenom Dobranićem, te Stručno Povjerenstvo za koncesije Općine Sveti Martin na Muri, kojemu je na čelu Vlatka Županec.

Vijeće je donijelo Odluku o lokalnim porezima, te poslove utvrđivanja, evidentiranja nadzora, naplate i ovrhe radi naplate općinskih poreza u cijelosti prenijela na Poreznu upravu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije