Vijesti / Politika
Politika
SVETA MARIJA Poznati dobitnici općinskih priznanja i počasti

SVETA MARIJA Poznati dobitnici općinskih priznanja i počasti

Općinsko vijeće Svete Marije je na svoj drugoj sjednici donijelo Odluku o dodjeli javnih priznanja i počasti Općine Sveta Marija u 2017. godini.

U 2017. godini Plaketa Općine Sveta Marija dodijelit će se NK Drava Donji Mihaljevec– povodom obilježavanja 70. obljetnice postojanja, NK Mladost Sveta Marija – povodom obilježavanja 70. obljetnice postojanja, LD Patka Donji Vidovec - Sveta Marija - povodom obilježavanja 70. obljetnice osnutka, SRK „Klen“ Sveta Marija - povodom obilježavanja 40. obljetnice osnutka klubaTenis klubu Sveta Marija - povodom obilježavanja 25. godina postojanja i Društvu žena Amalija Kranjec Sveta Marija - povodom obilježavanja 20. godina obnavljajućeg rada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općinske Zahvalnice dodijelit će se krim policajcima PP Prelog Davoru Špoljaru, Marinku Orsagu i Dejanu Kočišu za herojski pothvat spašavanja unesrećenog mladića iz gorućeg automobila, ekipi seniorki SRK Klen Sveta Marija - za osvojenu titulu pobjednica prvenstva Hrvatske u 2016. godini i pobjednica Kupa Hrvatske u 2016. i 2017. godini. Sve tri natjecateljice su se plasirale u reprezentaciju Hrvatske.

U ekipi su nastupile: Ivanka Škoda, Paula Pongrac i Natalija ŽganecEkipi kadetkinja SRK Klen Sveta Marija - za osvojenu titulu pobjednica Kupa Hrvatske u 2017. godini. Završnica Kupa za kadetske kategorije se održala u Topolju, općina Draž u Baranji. Za ekipu su nastupale Ivana Pozderec, Lana Picer i Marta Strbad.

Ekipi kadetkinja SRD Drava Donji Mihaljevec - za osvojeno 2. mjesto na završnici Kupa Hrvatske za kadetkinje i kadete održane na Topoljskom Dunavcu u Baranji. Ovo je prvo sudjelovanje ekipe kadetkinja SRD Drava na završnici Kupa Hrvatske i povijesni rezultat za društvo. Ekipu sačinjavaju: Luna Kočiš, Magdalena Kolak, Ana Strbad i Adriana Komorski te kapetan Željko Strbad.

Mateu Orehovcu iz Donjeg Mihaljevca - za osvajanje prvog mjesta u krosu na sportskim igrama KLA Sjeverozapadne Hrvatske u Velikom Bukovcu. Mariu Kedmencu iz Svete Marije za višegodišnje zalaganje i donacije NK Mladosti i DVD-u Sveta Marija. Učiteljici Romini Volar te učenicama Lei Strbad, Lani Erent, Ani Hlebec i Anđelini Kečkeš za ostvarivanje zapaženih rezultata na Državnoj smotri građanskog odgoja i obrazovanja.

Manueli Pavlic koja svojim zapaženim radom u Caritasu i crkvenom odboru pridonosi pružanju pomoći nemoćnim i starim ljudima. Crkvenom zboru sv. Cecilija za nesebičan angažman na raznim društvenim i crkvenim događanjima u Svetoj Mariji i šire.

Određeni su i dobitnici priznanja za najcvjetniji balkon. U Svetoj Mariji je to obitelj Orehovec iz Ulice braće Radića 1A iz Svete Marije te obitelj Kovač iz Čakovečke 92 iz Donjeg Mihaljevca. Dobitnici priznanja za najuređenije dvorišta u 2017. godini su obitelj Levačić, Rade Končara 1A iz Svete Marije, a iz Donjeg Mihaljevca je to obitelj Hegediš, Maršala Tita 9 iz Donjeg Mihaljevca.

Dobitnicima će nagrade biti uručene 10. kolovoza na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Svete Marije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!